Rămâi conectat

Actualitate

Simularea Evaluării Naţionale 2014. Ce subiecte s-au dat anul trecut la matematică, în judeţul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Simularea Evaluării Naţionale 2014, la matematică are loc miercuri, 19 februarie, în judeţul Alba fiind înscrişi 3.298 elevi. Simulările sunt organizate întocmai ca examenul de la vară, elevii vor sta câte unul în bancă, vor avea doi supraveghetori în sală, coli speciale de examen pe care îşi vor trece numele şi vor fi monitorizaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere care vor fi activate pe parcursul celor două ore (9-11) cât vor susţine testarea.

Simularea la matematică a avut loc anul trecut, în luna aprilie, subiectele au avut conţinuturi diferite pe judeţe, dar acelaşi grad de dificultate.

Subiect matematică aprilie 2013

Barem matematică

Conţinuturile pentru simulare şi competenţele de evaluat asociate acestora sunt cele prevăzute în programa pentru Evaluarea Naţionala pentru absolvenţii clasei a VIII-a.

Este de precizat faptul că la simularea la matematică sunt exceptate următoarele teme: din capitolul Calcul algebric – Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere. Simplificare. Operaţii cu rapoarte (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere cu exponent număr întreg), capitolul funcţii. Din capitolul Ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii: rezolvarea în RxR a sistemelor de ecuaţii. Probleme cu caracter aplicativ care se rezolva cu ajutorul sistemelor de ecuaţii. Din capitolul Punctul, dreapta, planul, semiplanul, semidreapta, segmentul de dreapta, unghiul – calculul unor distante in interiorul corpurilor studiate. Din capitolul Corpuri geometrice. Paralelipipedul dreptunghic, cubul; prisma dreapta cu baza triunghi echilateral, pătrat sau dreptunghi; piramida triunghiulară regulata, tetraedrul regulat, piramida patrulatera regulata: – desfăşurări şi – aria laterala, aria totala, volumul.

La fel ca şi la restul simulărilor, elevii trebuie să fie prezenţi în săli la ora 8.30, proba va începe la 9.00, nimeni nu are dreptul să părăsească sala înainte de 10.30, iar proba se va desfăşura pe parcursul a două ore.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat, potrivit Agerpres. Citește și: PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea