Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Victorie mare pentru locul al doilea din clasament pentru CSU Alba Iulia *CSM Târgovişte-CSU Alba Iulia 46-56

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - Danzio Timisoara21Duelul dintre CSU Alba Iulia şi CSM Târgovişte a devenit unul extrem de încrâncenat în ultima perioadă. În 2013, echipa de baschet feminin din Alba Iulia a reuşit prima victorie din istorie în faţa echipei din Târgovişte, iar în toamnă trupa lui Miroslav Popov a repetat isprava, în turul campionatului în meciul direct de la Alba Iulia. În derby-ul locului doi din campionat, disputat la Târgovişte, CSM Târgovişte – CSU Alba Iulia 46-56 (12-14, 4-8, 19-15, 11-19).

Partida se anunţa încă dinainte de a începe, una echilibrată. Aşa a fost şi pe podeaua sălii din Târgovişte, unde formaţiile de pe locuile doi şi trei din campionat au jucat modest în ofensivă în prima parte a meciului. CSU Alba Iulia s-a impus în primul sfert cu scorul de 14-12, cu toate că le-a condus pe târgoviştence cu scorul de 10-3. Baschetbalistele antrenate de Dan Fleşeriu au revenit şi scorul a ajuns la 12-10 pentru trupa din Târgovişte, însă echipa din Cetatea Marii Uniri a reuşit în cele din urmă să se impună în prima sesiune. Cel de-al doilea sfert a fost unul extrem de echilibrat, jocul de sub panou fiind deficitar pentru ambele echipe. CSU Alba Iulia a punctat de 8 ori, iar CSM Târgovişte doar de 4 ori, la pauză tabela indicând scorul de 22-16 pentru echipa lui Miroslav Popov. După pauză, jocul a devenit mai intens, iar atât echipa gazdă cât şi cea vizitatoare au început să se dezmorţească pe plan ofensiv. După trei sferturi încheiate, scorul era 37-35 pentru CSU Alba Iulia. Doar 2 puncte le despărţeau pe cele două echipe înainte de ultima sesiune a meciului, semn că suspansul a atins cote maxime în ambele tabere. Mergându-se cap la cap, până pe final, însă cu un plus de concentrare pentru echipa lui Miroslav Popov, CSU Alba Iulia s-a impus în final cu scorul de 56-46.

Au marcat: Chadijah Whittington – 11, Sasa Cadjo – 10, Larisa Toma – 8, Chastity Reed – 8, AnneMarie Părău – 7, Breanna Salley – 6, Alexandra Uiuiu – 2, Marina Mandic – 2, Tiffany Brown – 2.

*Blocate de iarnă în Târgovişte!

Iarna ce a lovit sudul ţării a împietat şi asupra programului echipei CSU, care a fost obligată de condiţiile meteo să rămână peste noapte la Târgovişte, iniţial deplasarea spre casă  fiind prevăzută pentru sâmbătă seara. Dacă starea vremii o va permite, revenirea la Alba Iulia se va produce duminică dimineaţa. Tot din acest motiv, echipa LPS Alba Iulia, Under 18 s-a întors de la Rm. Vâlcea din pricina drumului dificil, anulându-se întâlnirea oficială de la Craiova.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Aiudeanul Raul Șteau, promovare în elită cu Gloria Buzău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Aiudeanul Raul Șteau, promovare în elită cu Gloria Buzău Mijlocașul aiudean Raul Șteau a promovat pe prima scenă cu Gloria Buzău. În penultima rundă a play-off-ului eșalonului secund, echipa condusă de Andrei Prepeliță a învins 3-0 pe Unirea Slobozia, iar Gloria Buzău a revenit, după 15 ani, în elita fotbalului românesc. Este a 4-a promovare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea