Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Victorie mare pentru locul al doilea din clasament pentru CSU Alba Iulia *CSM Târgovişte-CSU Alba Iulia 46-56

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - Danzio Timisoara21Duelul dintre CSU Alba Iulia şi CSM Târgovişte a devenit unul extrem de încrâncenat în ultima perioadă. În 2013, echipa de baschet feminin din Alba Iulia a reuşit prima victorie din istorie în faţa echipei din Târgovişte, iar în toamnă trupa lui Miroslav Popov a repetat isprava, în turul campionatului în meciul direct de la Alba Iulia. În derby-ul locului doi din campionat, disputat la Târgovişte, CSM Târgovişte – CSU Alba Iulia 46-56 (12-14, 4-8, 19-15, 11-19).

Partida se anunţa încă dinainte de a începe, una echilibrată. Aşa a fost şi pe podeaua sălii din Târgovişte, unde formaţiile de pe locuile doi şi trei din campionat au jucat modest în ofensivă în prima parte a meciului. CSU Alba Iulia s-a impus în primul sfert cu scorul de 14-12, cu toate că le-a condus pe târgoviştence cu scorul de 10-3. Baschetbalistele antrenate de Dan Fleşeriu au revenit şi scorul a ajuns la 12-10 pentru trupa din Târgovişte, însă echipa din Cetatea Marii Uniri a reuşit în cele din urmă să se impună în prima sesiune. Cel de-al doilea sfert a fost unul extrem de echilibrat, jocul de sub panou fiind deficitar pentru ambele echipe. CSU Alba Iulia a punctat de 8 ori, iar CSM Târgovişte doar de 4 ori, la pauză tabela indicând scorul de 22-16 pentru echipa lui Miroslav Popov. După pauză, jocul a devenit mai intens, iar atât echipa gazdă cât şi cea vizitatoare au început să se dezmorţească pe plan ofensiv. După trei sferturi încheiate, scorul era 37-35 pentru CSU Alba Iulia. Doar 2 puncte le despărţeau pe cele două echipe înainte de ultima sesiune a meciului, semn că suspansul a atins cote maxime în ambele tabere. Mergându-se cap la cap, până pe final, însă cu un plus de concentrare pentru echipa lui Miroslav Popov, CSU Alba Iulia s-a impus în final cu scorul de 56-46.

Au marcat: Chadijah Whittington – 11, Sasa Cadjo – 10, Larisa Toma – 8, Chastity Reed – 8, AnneMarie Părău – 7, Breanna Salley – 6, Alexandra Uiuiu – 2, Marina Mandic – 2, Tiffany Brown – 2.

*Blocate de iarnă în Târgovişte!

Iarna ce a lovit sudul ţării a împietat şi asupra programului echipei CSU, care a fost obligată de condiţiile meteo să rămână peste noapte la Târgovişte, iniţial deplasarea spre casă  fiind prevăzută pentru sâmbătă seara. Dacă starea vremii o va permite, revenirea la Alba Iulia se va produce duminică dimineaţa. Tot din acest motiv, echipa LPS Alba Iulia, Under 18 s-a întors de la Rm. Vâlcea din pricina drumului dificil, anulându-se întâlnirea oficială de la Craiova.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea