Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

RECORD: George Cristian Maior este cel mai longeviv director al SRI numit după decembrie 1989

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

George Cristian Maior a devenit cel mai longeviv director al Serviciilor Române de Informații, depășindu-i pe toți predecesorii săi numiți după Revoluție la conducerea instituției. Acesta ocupă funcția de mai bine de 7 ani, din data de 4 octombrie 2006.

George Cristian Maior s-a născut la Cluj, are 47 și este fiul istoricului Liviu Maior, fost ministru al în învățământului în perioada 1992-1996. A urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, apoi studii de masterat în drept internațional și comparat al Universității George Washington din Washington D.C., unde a obținut titlul de Master of Arts în Drept Internațional și Comparat iar în anul 1998 a obținut titlul de doctor în drept internațional al Universității Babeș-Bolyai. În anul 2001 a absolvit Colegiul Național de Apărare din București.

După absolvirea masteratului, începând din anul 1992, a lucrat ca diplomat în Ministerul Afacerilor Externe, în perioada 1997 – 1999 fiind Însărcinat cu afaceri la Ambasada României în Irlanda. După câștigarea alegerilor de către Partidul Social Democrat (PSD), George Maior a fost numit în decembrie 2000 în funcția de Secretar de Stat și Șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politică de Apărare din Ministerul Apărării Naționale. A primit la data de 24 august 2004 gradul diplomatic de ambasador.

La alegerile din noiembrie 2004 a fost ales senator de Alba pe listele PSD funcție din care a demisionat în anul 2006, când a fost numit director al SRI.

George Maior a fost validat în plenul Parlamentului ca director al Serviciului Român de Informații cu 285 de voturi pentru și 123 contra din totalul de 408, după ce inițial a primit 7 voturi favorabile din 9 în comisiile de specialitate din Parlament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

În județul Alba, din cauza reducerii populației, electoratul va alege cu 10 consilieri locali mai puțini față de anul 2020

Unirea Ziarul

Publicat

în

În județul Alba, din cauza reducerii populației, electoratul va alege cu 10 consilieri locali mai puțini față de anul 2020 La scrutinul din 9 iunie, numărul consilierilor locali se va reduce la nivelul județului Alba cu 10 consilieri locali, câte 2 în 5 unități administrativ-teritoriale (UAT), ca urmare a reducerii populației comparativ cu ultimele alegeri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea