ADR Centru – reprezentanții administrației publice locale se întâlnesc pentru pregătirea perioadei 2014 – 2020
Joi, 24 octombrie 2013, Reprezentanţii Regiunii Centru se întrunesc la sediul Consiliului Județean Harghita din Miercurea Ciuc, în cadrul Ședinței trimestriale a CDR Centru, pentru a discuta despre proiectele de dezvoltare a regiunii.
La şedinţa organizată de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, vor participa preşedinţii celor şase Consilii judeţene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, precum şi primarii nominalizaţi ca reprezentanţi ai municipiilor, ai oraşelor şi comunelor din fiecare judeţ. Viitoarele direcții de dezvoltare ale regiunii, implicarea în noi proiecte și programe, precum și stadiul proiectelor și al programelor cu finanțare nerambursabilă din Regiune, vor fi prezentate membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru.
Ședința CDR Centru va debuta cu prezentarea raportului de activitate al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru pe semestrul I al anului 2013. După aprobarea primului proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, ședința va continua cu analiza stadiului implementării Programului Operațional Regional, a proiectelor aflate în derulare în toate cele șase județe ale Regiunii, precum și a gradului de absorbție al fondurilor Regio la nivel regional. Viitoarele direcții de dezvoltare ale Regiunii Centru în perioada 2014-2020, precum și proiectele relevante care au nevoie de finanțare la nivel local și regional, vor reprezenta alte subiecte propuse a se discuta de către reprezentanții Regiunii. Tot în cadrul acestei ședințe va fi prezentată reprezentanților Regiunii Centru, situația demografică a regiunii, conform datelor recensământului din octombrie 2011.
„În cadrul acestei ședințe vom prezenta factorilor decizionali din Regiunea Centru și rezultatele studiilor realizate la nivel național, referitoare la evaluarea intermediară a Programului Regio, studii ce reflectă și activitatea noastră ca agenție în derularea fondurilor nerambursabile și de care, poate, vor depinde și viitoarele fonduri nerambursabile. Vom discuta în cadrul acestei întâlniri și despre relațiile dintre ministerele ce au calitatea de autorități de management, respectiv noi, ADR Centru, în calitate de organism intermediar și beneficiarii de fonduri nerambursabile, pentru a putea vedea cum putem îmbunătăți comunicarea dintre aceste entități și cum putem fluidiza procesul de implementare a proiectelor pe viitor. Vom prezenta și vom asculta propunerile membrilor CDR Centru referitor la ceea ce a fost bun în derularea programelor pe care le gestionăm, soluțiile identificate în rezolvarea problemelor și vom încerca să le transpunem în exemple de bune practici pentru a reuși ca, în viitoarea perioadă de programare a fondurilor nerambursabile, să fim pregătiți să le putem aplica pentru a preîntâmpina potențiale probleme“, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.
Pe Ordinea de zi a ședinței CDR Centru mai sunt propuse şi vor fi supuse aprobării modificările Regulamentului de Organizare și Funcționare al ADR Centru și corelarea structurii Organismului Intermediar POS CCE cu acesta. De asemenea, se va prezenta și o situație a activității derulată de către Organismul Intermediar pentru Programul Operațional Creșterea Competitivității Economice din cadrul ADR Centru. Tot în cadrul acestei ședințe se va supune aprobării participarea ADR Centru ca partener în proiectul “Califică-te pentru viitorul tău” şi a contribuţiei aferente bugetului propriu alocat în proiect. (R.S.)
Foto: arhiva
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci