Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO Colegiul Militar „Mihai Viteazul”: Diplomă de excelenţă din partea AJCMRR „Sarmizegetusa” Hunedoara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colegiul Militar „Mihai  Viteazul” Alba Iulia a primit diploma de excelenţă din partea Asociaţiei Judeţene a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „Sarmizegetusa” Hunedoara, „în semn de înaltă apreciere a activităţii pe tărâmul instrucţiei şi educaţiei, concretizată în rezultate de excelenţă care au ridicat colegiul la rang de şcoală model, demnă de urmat de către toate liceele din sistemul de învăţământ românesc”. Totodată, col. Marcel Domşa – comandantul liceului militar albaiulian – a devenit membru de onoare al AJCMRR „Sarmizegetusa” Hunedoara. 

Decernarea celor două diplome a avut loc în cadrul unei ceremonii desfăşurate în această dimineaţă în sala de festivităţi a liceului militar. La eveniment au participat circa 80 de delegaţi ai AJCMRR Hunedoara, în frunte cu preşedintele acesteia, col. (r) Dănilă Moldovan, elevi,  ofiţeri şi subofiţeri ai  liceului militar, precum şi conducerea acestuia: col. Marcel Domşa – comandant şi col. Gheorghe Urian – locţiitor al comandantului. În deschidere, col. Marcel Domşa a făcut o prezentare a liceului militar. De la istoricul instituţiei, comandantul a continuat cu performanţa colegiului de a fi recompensat de două ori cu titlul de  „Şcoală europeană”, locul II pe ţară ocupat la evaluarea ARACIP şi la bacalauareat (doar cele 13 fete de la Seminarul „Sf. Parascheva” Agapia au mai promovat in corpore cu medie mai mare decât a liceului militar albaiulian), mergând cu situaţia la învăţătură şi rezultatele excelente la olimpiadele şcolare, unde în acest an s-au calificat 12 elevi militari şi terminând cu admiterea în învăţământul militar postliceal şi superior, unde au fost admişi 92% dintre absolvenţii promoţiei 2013, liceul situându-se de 16 ani pe primul loc în ierarhia celor 3 licee militare. Ca să nu mai vorbim despre absolvenţii care au ajuns la Academia Militară a SUA „West Point”. Col. Marcel Domşa a spus că mediile elevilor pe fiecare an de studiu nu sunt foarte mari, „pentru că nu vrem să ne îmbătăm cu apă rece”, existând, de altfel, fapt demonstrat de rezultatele la BAC şi admiterea la academii, o strânsă corelare între notele de la clasă, bacalaureat şi examenul de admitere.

„Noi îi pregătim pentru examene pentru ceea ce-i mai greu, iar dacă vor întâlni un obstacol greu, le va fi mai uşor să-l treacă, iar dacă vor întâlni în cale un obstacol mai uşor, atunci le va fi mult mai uşor de trecut”, a declarat col. Marcel Domşa.

Col. (r) Dănilă Moldovan, preşedintele AJCMRR Hunedoara, în numele colegilor săi, a felicitat conducerea  şi colectivul de cadre didactice şi miltiare ale Colegiului Militar „Mihai  Viteazul” Alba Iulia, precum şi pe elevi, căroora le-a cerut să fie luptători, să nu se dea bătuţi, şi să fie buni români, pentru a onora numele patronului spiritual „Mihai Viteazul” şi al oraşului Marii Uniri, Alba Iulia. De asemenea, el a spus că „întâlnirea istorică de azi” va fi înscrisă în cea de-a doua ediţie a „Monografiei AJCMRR Hunedoara”, din anul 2015. Băieţilor le-a reamintit promisiunea făcută la finele anului şcolar trecut (n.red. – când AJCMRR Hunedoara a oferit premii substanţiale elevilor militari) că va dubla premiul pus în joc pentru băiatul care reuşeşte să o întreacă la învăţătură pe cea mai bună fată şi a promis, totodată, că la sfârşitul acestui an şcolar va fi premiat şi cel mai bun elev militar din judeţul Hunedoara, elevi cu care s-a întâlnit separat la finalul ceremoniei.

Festivitatea s-a încheiat cu un frumos spectacol susţinut de formaţiile artistice ale colegiului militar, care au prezentat dans medieval, muzică uşoară, cântece şi jocuri populare, dar şi cu două melodii patriotice şi o poezie recitată de oaspeţi, la capătul evoluţiei lor col. (r) Dănilă Moldovan, care pe 8 decembrie va împlini 65 de ani (şi îi urăm de pe acum „La mulţi ani, sănătoşi!”) pur şi simplu a îngenuncheat în faţa elevilor militari! Aplauze pentru gazde, felicitări şi mulţumiri oaspeţilor, care oferă la rândul lor un exemplu de urmat şi altor asociaţii sau organizaţii ale cadrelor militare, premiind elevii merituoşi!

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga Elevul fruntaș Daniel Cârnaț s-a remarcat din nou în cadrul activităților culturale datorită Premiului I obținut la etapa județeană și apoi la cea națională a Concursului de literatură și arte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea