Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Congresul vânătorilor şi pescarilor sportivi din România se desfăşoară la Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

În această dimineaţă la Alba Iulia a început Congresul Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România, la care participă membrii asociaţiei din toate zonele ţării.  Sute de vânători şi pescari au avut ocazia să viziteze Cetatea Alba Carolina, să vadă ceremonialul de schimbare a gărzii şi ritualul tragerii cu tunurile. Marele absent a fost preşedintele Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, care nu a putut participa la eveniment.

În jurul orelor 9.00, sute de vânători şi pescari au plecat din faţa porţii I a Cetăţii, le-a fost prezentată Statuia Obelisc, pentru ca 10 minute mai târziu să asiste la ceremonialul de schimbare a gărzii. Oaspeţii au avut ocazia să intre şi în Catedrala Romano Catolică „Sfântul Mihail” şi în Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, precum şi să asculte istoria Muzeului Naţional al Unirii. Puţin după ora 10.00, cei prezenţi au rămas impresionaţi de ritualul tragerii cu tunurile.

Oaspeţii sunt invitaţi la Hotel Medieval, să dezbată problemele aflate pe ordinea de zi a congresului: întrebări, observaţii, discuţii şi propuneri în legătură cu: raportul conducerii AGVPS privind activitatea desfăşurată în ultimul an; execuţia bugetară pe anul 2012; raportul comisiei de cenzori şi al auditorului independent; obiectivele prioritare ale AGVPS pentru perioada următoare; proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013; ratificarea hotărârilor Consiliului AGVPS de modificare şi completare a Statutului AGVPS; alte probleme de interes comun; aprobarea, cu eventuale modificări şi completări, a documentelor congresului.

Aceştia vor pleca astăzi spre case, mulţi dintre ei arătându-se impresionaţi de modul în care s-a schimbat Alba Iulia.

[nggallery id=292]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea