Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia: Unitățile de învățământ din municipiu sunt pregătite de începerea anului școlar

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Toate unitățile de învățământ din municipiu sunt pregătite pentru desfășurarea anului şcolar 2013-2014 din punct de vedere administrativ.  

Conform uzanțelor și practicilor curente pe perioada vacanțelor de vară sunt abordate lucrări de întreținere la mai multe instituții de învățământ administrate de municipalitate”, precizează Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Au fost identificate ca fiind necesare diverse tipuri de reparații curente, dar și intervenții majore. La grădinița 11 s-a înlocuit pardoseala cu parchet pe o suprafață de 213 mp și s-au igienizat trei săli. De asemenea au fost prevăzute hidroizolații și zugrăveli lavabile pe o suprafață de 350 mp.

Grădinița nr. 15 a beneficiat de termoizolare pereți și zonă de acces 45 mp precum și pentru două săli de clasă.

În această toamnă, la Colegiul “Dorin Pavel” se va reface rețeaua termică afectată pe o lungime de 250 ml, implicit lucrări de refacere a carosabilului pe o suprafață de 80 mp.

În plus faţă de ce era prevăzut, s-a semnalat necesitatea unor intervenții de urgență la două săli de clasă din cadrul Colegiului “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, unde tavanul și tencuiala s-au deteriorat. Lucrările vor fi finalizate în timp util, pentru că noul an școlar să înceapă în condiții optime.

Potrivit reprezentantului administrației locale, în perioada următoare se va finaliza procedura de achiziție a lucrărilor ce vizează școala generală “Ion Agârbiceanu”.

Elementele tehnice sunt complexe și vor remedia un neajuns actual prin amenajarea curții interioare. Sunt prevăzute terasamente pe o suprafață de 4.150 mp și realizarea de platforme pe o suprafață de 3.240 mp. Ulterior, pe aceste amplasamente se va amenaja un teren de sport prevăzut cu iarbă artificială, împrejmuit cu gard (total 800 mp). În prima etapă se vor executa conform limitei bugetare actuale pe 2013 (300.000 lei) terasamentele și platformele. Terenul va beneficia și de o instalație nocturnă ce înglobează 6 corpuri de iluminat. De asemenea sunt prevăzute rigole de scurgere ape pluviale pe 150 ml și amenajarea de spații verzi – 690 mp”, a mai spu Mihai Coșer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea