Rămâi conectat

Actualitate

BACALAUREAT 2013. Un alt stres pentru cei care dau BAC-ul de acum încolo – înregistrări audio urmărite în timp real

Alexandra Mates

Publicat

în

Elevi Bacalaureat 201304Elevii care vor da BAC-ul de acum încolo ar putea  fi supravegheaţi şi audio, nu doar video ca până acum. Ministerul Educaţiei  ia în calcul că, începând de anul viitor, în sălile unde se desfăşoară examenul de bacalaureat să se facă şi înregistrări audio. Anunţul a fost făcut de ministrul Remus Pricopie, care a precizat că înregistrările audio ar urma să fie stocate şi urmărite în timp real.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei a declarat că Bacalaureatul – sesiunea de toamnă 2013, care continuă luni, 26 august, cu proba scrisă de limba română va fi supravegheat de un număr dublu de persoane care lucrează la Ministerul Educaţiei, care împreună cu inspectorii şcolari vor umbla prin centrele de examene pe tot parcursul probelor scrise.

”Am dublat numărul de persoane de la Ministerul Educaţiei care verifică corectitudinea organizării examenului de bacalaureat. Le-am spus inspectorilor şcolari, preşedinţilor de comisii, reprezentanţilro elevilor si părinţilor să urmeze metodologia întocmai, iar acolo unde există suspiciuni să ia imediat măsuri”, a spus Remus Pricopie, care a precizat că problemele din vară au apărut din cauza abaterilor de la metodologia de examen.

„I-am rugat pe toţi cei implicaţi să respecte metodologia. Problemele din vară au apărut din cauza abaterilor de la metodologie. De asemenea, am rugat preşedinţii de comisii să sesizeze imediat dacă apar probleme, iar pe inspectori să se asigure că stăpânesc procedurile pentru situaţii de avarie. Vor fi camere de supraveghere în fiecare sală, astfel încât comisia să poata vedea tot ce se întâmplă în sala de examen”, a mai spus Pricopie.

În cadrul unei declaraţii la sediul Ministerului Educaţiei, Remus Pricopie a vorbit  despre probele scrise pentru cea de-a doua sesiune de Bacalaureat 2013, care debutează luni, 26 august.

Luni, proba scrisă de limba română începe la ora 9.00 şi se va termina la ora 12.00. Elevii vor intra în săli în jurul orei 8.30, astfel încât să fie prezenţi când sunt date desigilate subiectele.

Ministerul Educaţiei Naţionale va publica, la ora 15.00, pe site-ul www.subiecte2013.edu.ro, variantele de subiecte şi baremele de evaluare pentru proba de Limba şi literatura română – E)a) din cadrul Bacalaureatului 2013, desfăşurată luni, 26 august.

În fiecare zi de examen, publicarea acestor materiale se face de la ora 15.00, conform procedurilor interne ale MEN, stabilite anterior examenelor naţionale, deoarece trebuie să existe timp suficient pentru ca lucrările susţinute de absolvenţii de clasa a XII-a să ajungă în centrele de evaluare.

În cazul în care există situaţii în care trebuie utilizate subiectele de rezervă, proba trebuie să înceapă înainte de publicarea variantelor pe pagina de web a MEN.

Sursa: gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea