BACALAUREAT 2013. Un alt stres pentru cei care dau BAC-ul de acum încolo – înregistrări audio urmărite în timp real
Elevii care vor da BAC-ul de acum încolo ar putea fi supravegheaţi şi audio, nu doar video ca până acum. Ministerul Educaţiei ia în calcul că, începând de anul viitor, în sălile unde se desfăşoară examenul de bacalaureat să se facă şi înregistrări audio. Anunţul a fost făcut de ministrul Remus Pricopie, care a precizat că înregistrările audio ar urma să fie stocate şi urmărite în timp real.
Pe de altă parte, ministrul Educaţiei a declarat că Bacalaureatul – sesiunea de toamnă 2013, care continuă luni, 26 august, cu proba scrisă de limba română va fi supravegheat de un număr dublu de persoane care lucrează la Ministerul Educaţiei, care împreună cu inspectorii şcolari vor umbla prin centrele de examene pe tot parcursul probelor scrise.
”Am dublat numărul de persoane de la Ministerul Educaţiei care verifică corectitudinea organizării examenului de bacalaureat. Le-am spus inspectorilor şcolari, preşedinţilor de comisii, reprezentanţilro elevilor si părinţilor să urmeze metodologia întocmai, iar acolo unde există suspiciuni să ia imediat măsuri”, a spus Remus Pricopie, care a precizat că problemele din vară au apărut din cauza abaterilor de la metodologia de examen.
„I-am rugat pe toţi cei implicaţi să respecte metodologia. Problemele din vară au apărut din cauza abaterilor de la metodologie. De asemenea, am rugat preşedinţii de comisii să sesizeze imediat dacă apar probleme, iar pe inspectori să se asigure că stăpânesc procedurile pentru situaţii de avarie. Vor fi camere de supraveghere în fiecare sală, astfel încât comisia să poata vedea tot ce se întâmplă în sala de examen”, a mai spus Pricopie.
În cadrul unei declaraţii la sediul Ministerului Educaţiei, Remus Pricopie a vorbit despre probele scrise pentru cea de-a doua sesiune de Bacalaureat 2013, care debutează luni, 26 august.
Luni, proba scrisă de limba română începe la ora 9.00 şi se va termina la ora 12.00. Elevii vor intra în săli în jurul orei 8.30, astfel încât să fie prezenţi când sunt date desigilate subiectele.
Ministerul Educaţiei Naţionale va publica, la ora 15.00, pe site-ul www.subiecte2013.edu.ro, variantele de subiecte şi baremele de evaluare pentru proba de Limba şi literatura română – E)a) din cadrul Bacalaureatului 2013, desfăşurată luni, 26 august.
În fiecare zi de examen, publicarea acestor materiale se face de la ora 15.00, conform procedurilor interne ale MEN, stabilite anterior examenelor naţionale, deoarece trebuie să existe timp suficient pentru ca lucrările susţinute de absolvenţii de clasa a XII-a să ajungă în centrele de evaluare.
În cazul în care există situaţii în care trebuie utilizate subiectele de rezervă, proba trebuie să înceapă înainte de publicarea variantelor pe pagina de web a MEN.
Sursa: gandul.info
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]