Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 14.000 de euro plecă din bugetul municipiului Alba Iulia spre AIDA Transport Local

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Plata contribuției de 1 leu pentru fiecare locuitor al orașului a fost aprobată mai ușor decât se aștepta Dorin Nistor

dorin nistorProiectul de hotărâre privind plata cotizației pentru anul 2013, din bugetul municipiului Alba Iulia către Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL), a fost aprobat astăzi, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Avertizat încă de zilele trecute de liberali, care au anunțat că se vor opune deoarece o parte din bani va ajunge la STP Alba Iulia, directorul AIDA-TL, Dorin Nistor, a venit ”cu temele făcute” și a oferit explicații privind suma care s-a cheltuit de la începutul anului și până în prezent, amintind ”în treacăt” că din lipsa banilor asociația pe care o conduce nu are nici mobilier și nici măcar un calculator, și a funcționat la ”cota de avarie”, doar din cotizaţiile celorlalte unităţi administrativ-teritoriale membre şi din economiile făcute în aproape 3 ani (de la înfiinţare – în 2009 și până la jumătatea anului 2012 când, după alegeri, noii consilieri nu au mai fost foarte darnici cu alocarea de fonduri din bugetul local).

În rest, Dorin Nistor a arătat că în primul semestru al anului s-au cheltuit 61.988 de lei pentru salarii și contribuții (adică aproximativ 10.000 de lei pe lună pentru cele 3 persoane angajate aici), 1.319 lei pe deplasări, 85 de lei pe consumabile, 4.520 de lei pe serviciile de evidenţă contabilă și alte 927 de lei pe alte cheltuieli, respectiv pentru comisioane bancare.

Directorul AIDA-TL nu a uitat să menționeze că s-a conformat solicitărilor făcute de consilieri în urmă cu câteva luni și a diminuat bugetul de cheltuieli cu 25%. Banii au fost însă ”tăiați” de la mobilier deși, dacă bine ne aducem aminte, recomandarea se referea la diminuarea bugetului de salarii.

Chiar dacă liberalii s-au ținut de cuvânt și nu au contribuit la aprobarea proiectului, acesta ”a trecut” cu voturile consilierilor PDL și PP-DD, scorul fiind: 13 voturi „pentru”, 4 abţineri (PSD + PNL) şi 2 voturi împotrivă (PNL).

Reamintim că potrivit Procesului verbal al Adunării generale a membrilor componenţi ai AIDA, din martie 2013, cotizaţia anuală este stabilită la 1 leu/ locuitor în cadrul fiecărei localităţi, astfel că, luând în considerare rezultatele recensământului efectuat în anul 2011, CL Alba Iulia are de plătit 63.536 de lei (aproximativ 14.000 de euro).

Pe lângă cotizația municipiului Alba Iulia, conform necesarului estimat de resurse financiare pentru anul 2013, comunele membre ale AIDA-TL trebuie să achite următoarele sume: Ciugud – 17.431 lei;  Sîntimbru -27.017 1ei; Ighiu – 8.906 1ei; Galda de Jos – 25.073 1ei; Cricău – 9.532 1ei; Întregalde – 6.867 1ei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea