Viitorul sediu al CJ Alba, unic în România. Va avea cafenea, bar, restaurant, galerie de artă, centru de informare
Consilierii județeni vor supune la vot în data de 29 iulie un proiect de hotărâre privind “încuviinţarea cererii adresate Consiliului local al Municipiului Alba Iulia pentru constituirea dreptului de administrare Consiliului Judeţean Alba , asupra suprafeţei de 272 mp din terenul aferent laturilor nord şi vest a Centrului Militar Judeţean Alba.”
Este vorba de zona din jurul clădirii fostului Centru Militar Judeţean, viitorul sediu al CJ Alba, situat în municipiul Alba Iulia, strada Mihai Viteazul nr 11, lângă Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina. Terenurile vor fi utilizate pentru amenajarea unor terase, expoziții temporare și alte activități de promovare a principalelor zone turistice din județ, având în vedere faptul că aici va funcționa un centru județean de informare turistică.
Suprafațele de teren care vor trece în administrarea consiliului județean vor putea fi concesionate societăților comerciale care vor câștiga licitațiile pentru amenajarea în spațiile de la parterul clădirii a unei cafenele, galerie de artă și a unui restaurant.
Potrivit raportului de specialitate atașat proiectului de hotărâre, “funcțiunile situate la demisol cu acces direct în zona pietonală au nevoie de spații exterioare, pentru desfășurarea activităților: expoziții temporare, amenajarea unei terase sezoniere, spații destinate informațiilor turistice, situate pe proprietatea publică a Municipiului Alba Iulia”.
Investițiile au constat în schimbarea funcțională a demisolului într-un spațiu multifuncțional destinat mai multor activități, cu următoarele specificații: cafeneaua cu suprafața de 153.79 mp va fi compusă dintr-un bar cu suprafața de 16.75 mp., un spațiu de depozitare cu suprafața de 9.03 mp., un grup sanitar în suprafață totală de 19.99 mp. și șapte încăperi destinate serviciilor de alimentație publică; ateliere pentru artiști cu o suprafață utilă de 93.70 mp se compun din patru încăperi destinate activităților specifice și o zonă destinată grupului sanitar și vestiarului, cu suprafața totală de 8.20 mp, iar centrul de informare turistică cu o suprafață 43.55 mp este compus din două încăperi și o sală de conferințe cu o suprafață de 40.51 mp.”
Lucrările de restaurare/reabilitare a clădirii monument istoric sunt în derulare, urmând ca în această toamnă sau cel târziu în primăvara anului viitor întregul aparat al administrației județene să se mute aici.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | ACCIDENT rutier pe DN1, Sibiu – Veștem: Șofer de 19 ani, din Alba, transportat la spital după coliziunea dintre o autoutilitară și un autoturism
FOTO | ACCIDENT rutier pe DN1, Sibiu – Veștem: Șofer de 19 ani, din Alba, transportat la spital după coliziunea dintre o autoutilitară și un autoturism Politistii rutieri intervin la un accident produs pe DN 1, Selimbar. In urma unui accident rutier produs vineri, 20 decembrie 2024, pe sensul de mers Sibiu – Vestem. Un […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 12 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor