FOTO: Centrul Comunitar Resursă Cugir, la ora bilanţului
La centrul Comunitar Resursă din Cugir, cu sediul în localitatea Vinerea, s-a desfăşurat vineri, 19 iulie, Conferinţa de închidere a proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, precum şi prezentarea rezultatelor obţinute în cadrul acestui program cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.
Proiectul a fost implementat în perioada 1 august 2010-31 iulie 2013 de un consorţiu de parteneri din România şi Austria:Consiliul Judeţean Alba, Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă, Structural Consulting Group, Centrul de Formare Continuă şi Evaluarea Competenţelor în Asistenţa Socială, Die Querdenker -Austria.
Obiectivul general al proiectului constă în crearea unui model funcţional, integrat, de economie socială şi incluziune socială destinat sprijinirii persoanelor cu dizabilităţi şi a celor vulnerabile pentru a accesa piaţa muncii. Proiectul şi-a propus de asemnea să contribuie la dezvoltarea oportunităţilor de ocupare adaptate nevoilor specifice comunităţilor în care proiectul este implementat.
Aşa cum arăta în deschiderea reuniunii managerul de proiect d-na ec. Magdalena Bene, Centrul Comunitar Resursă Cugir reprezintă un complex de servicii de suport, informare şi formare, creat în completarea serviciilor sociale publice şi private exitente în cadrul comunităţii. Prin intermediul acestor servicii centrul din Vinerea – Cugir are rolul de a contribui la dezvoltarea comunităţii şi creşterea pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile.De aceea, CCR Cugir a avut ca obiective: susţinerea persoanelor care se confruntă cu diferite limitări sociale, mentale, fizice sau psihice pentru a accesa piaţa muncii; susţinerea experienţei pozitive de munca şi îmbunătăţirea relaţiei dintre persoanele vulnerabile şi angajatori; susţinerea potenţialilor dezvoltatori de întreprinderi de economie socială; promovarea conceptului şi a modelului de economie socială.
În cadrul bilanţului de închidere au prezentat rapoarte membri ai echipei interdisciplinare şi anume: asistent Centru Alexandru Ţipţer, asistent social Cristian Uritescu, psiholog Corina Olteanu. Au luat cuvântul şi au făcut aprecieri şi beneficiari ai unor servicii cum ar fi cel al Formării competenţelor pentru o viaţă autodeterminată, de Consiliere vocaţională, de Self -Marcheting, de Pregătire a competenţelor sociale şi profesionale.
În alocuţiunile lor, reprezentanţii unor instituţii partenere în proiect, precum: Dan Bârnă, Alina Costin, Martin Bologh, Vasile Gafiuc şi Tom Zuljevic Salamon- partenerul austriac, au făcut aprecieri în legătură cu faptul că pe parcursul anilor ce s-au scurs de la inaugurarea centrului şi până acum, aproape 100 de persoane aflate în risc social şi în căutarea unui loc de muncă au beneficiat de serviciile CCR Cugir. Ei au susţinut faptul că programele realizate în cadrul acestui proiect au dovedit că în măsura în care, prin finanţări şi iniţiative bine direcţionate, se generează mecanisme de încurajarea a spiritului antreprenorial la nivel local şi că se generează activităţi creative cu potenţial economic real.
Constantin PREDESCU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală | Cine este Andrei-Emil Dîrlău, candidatul AUR Alba pentru Senatul României: „Cu respect și dragoste pentru neam”
Publicitate electorală | Cine este Andrei-Emil Dîrlău, candidatul AUR Alba pentru Senatul României: „Cu respect și dragoste pentru neam” Viața mea a fost un drum continuu de căutare, studiu și dăruire către Dumnezeu, către cultură și oamenii acestui neam. Fiecare etapă a vieții mele a fost ghidată de dorința de a înțelege, a ajuta și […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum o zi
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
FOTO, VIDEO | Accident rutier GRAV pe DN7, la Vințu de Jos: Două persoane ÎNCARCERATE, după impactul dintre un autocamion și o autoplatformă