Asociaţiei Cusset – Aiud Echanges din Franţa a donat cărucioare pentru persoane cu dizabilităţi in Alba
Biroul de asistenţă socială şi consiliere a persoanelor cu handicap locomotor Alba, din cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, a primit recent o donaţie din partea Asociaţiei „Cusset – Aiud Echanges” din Franţa, constând în 14 cărucioare pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Acestea vor fi oferite gratuit unor persoane cu handicap locomotor din judeţele Alba şi Mureş, aflate în baza de date a biroului.
„Aceste cărucioare constituie a şaptea serie dintre cele pe care le-am primit de la diverşii noştri colaboratori. Avem colaboratori străini din Statele Unite ale Americii, Italia şi Franţa iar cărucioarele donate zilele trecute reprezintă prima serie venită din Franţa. Biroul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a primit acest transport de cărucioare chiar dacă nu avem un contract de colaborare cu Asociaţia Cusset – Aiud Echanges. Am avut şansa de a cunoaşte aparatul de conducere al asociaţiei la diverse interacţiuni făcute în folosul persoanelor cu dizabilităţi şi astfel am primit această donaţie”, a precizat asistent social Gabriela Mureşan, coordonatorul Biroului de asistenţă socială şi consiliere a persoanelor cu handicap locomotor Alba.
Potrivit Asociațiai Filantropia, “Biroul de asistenţă socială şi consiliere a persoanelor cu handicap locomotor Alba funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia din anul 2007 şi are un număr de aproape 400 de beneficiari, copii, femei şi bărbaţi. Acesta are ca obiectiv promovarea integrării sociale a persoanelor cu dizabilităţi ca cetăţeni activi în măsura de a-şi controla viaţa, furnizarea de servicii în domeniul informării şi consilierii la nivel judeţean, atenuarea impactului factorilor de risc ce conduc la marginalizarea şi excluderea persoanelor cu dizabilităţi, creşterea gradului de informare a persoanelor cu dizabilităţi referitor la drepturile şi obligaţiile acestora precum şi oferirea de informaţii vizând integrarea socio – profesională a acestora.
În cadrul biroului sunt oferite servicii de informare şi consiliere în domenii de interes pentru beneficiari, evaluare psiho – socială, consiliere individuală, familială, spirituală şi psihologică, servicii medicale în mod gratuit şi suport material. Biroul este coordonat de asistent social Gabriela Mureşan iar echipa pluridisciplinară este formată din voluntari: protosinghel Damaschin Rădulescu, doctor Viorel Bota şi psiholog Marcela Ionele.”
„Partea mai puţin vizibilă dar mai utilă este satisfacţia celor 391 de beneficiari care vin, probabil cu ideea că nu sunt acceptaţi sau sunt acceptaţi limitat de către familiile lor, şi ies cu un zâmbet, cu gândul că handicapul nu induce doar o limitare ci şi o experienţă suplimentară de viaţă”, a adăugat Gabriela Mureşan.
Persoanele care doresc să fie luate în evidenţele Biroului de asistenţă socială şi consiliere a persoanelor cu handicap locomotor Alba se pot adresa reprezentanţilor acestuia, programul fiind de luni până vineri între orele 11.00 – 15.00, cu excepţia sărbătorilor religioase. Biroul se află în incinta complexului Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia.
foto arhivă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
INCENDIU în localitatea Unirea din județul Alba: Detașamentul de pompieri salvatori intervine pentru stingere
INCENDIU în localitatea Unirea din județul Alba: Detașamentul de pompieri salvatori intervine pentru stingere Un incendiu a avut loc astăzi, 19 decembrie 2024, în jurul orei 16:40, în localitatea Unirea din județul Alba. Potrivit primelor informații transmise de ISU Alba focul a izbucnit la o locuință. Citește și: ACCIDENT rutier pe o stradă din Cugir: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci