Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO/ VIDEO| Paradă nocturnă la Festivalul Roman Apulum: Dacii, tracii şi romanii, cu torţe, în Cetatea Alba Carolina

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A doua zi a Festivalului Roman Apulum, de la Alba Iulia, s-a terminat cu o paradă de noapte în Piaţa Cetăţii, de la Muzeul Naţional al Unirii, la Poarta a IV-a care a continuat spre Poarta a III-a şi spre Piaţa Toboşarului. În prezenţa a peste 200 de albaiulieni şi turişti, dacii, tracii şi romanii au mărşăluit cu torţe şi s-au oprit la Poarta a IV-a a Cetăţii pentru un scurt ritual în care au citit o rugăciune şi au reconstituit un moment din vremea daco-romană.

Parada a fost spre deliciul celor prezenţi care au aplaudat grupurile de reconstituire istorică prezente la eveniment: Legiunea a XIII-a Gemina, Tracii din Plovdiv, Bulgaria; Lupii de fier ai Apoulonului; Nimfele Dacice de la Porolissum; Daci și romani din Terra Dacica Aeterna; Școala de gladiatori din Cluj-Napoca și Cohors III și trupa de războinici daci liber din Porolissum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea