Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: La Colegiul Naţional HCC din Alba Iulia se desfăşoară o şcoală de vară pe tema admiterii la universităţi din SUA

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scoala de vara10În perioada 25-27 iunie, Comisia Fulbright româno-americană din Bucureşti este prezentă la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia unde este organizată o şcoală de vară pe tema admiterii la universităţi din Statele Unite ale Americii cu finanţarea studiilor de către universităţile americane. La seminarii şi workshop-uri participă 47 elevi de clasele a 9-a, a 10-a şi a 11-a de la licee din Alba Iulia, Cugir, Sebeş, Aiud şi Teiuş.

În cadrul celor 3 zile ale şcolii de vară personalul Fulbright Education USA organizează activităţi practice cu elevii menite să inspire strategii de a aplica inteligent la studii universitare. Totodată elevii învaţă să realizeze compuneri pentru admiterea la studiile universitare, cum să redacteze scrisori de recomandare şi vor avea parte de consiliere educaţională. Partea culturală nu va fi neglijată în cadrul seminariilor, iar elevii vor urmări în aceste zile filme americane în care vor fi evidenţiate valorile şi tradiţiile specifice Statelor Unite.

Este de apreciat intenţia tinerilor de a participa la şcoli de vară deşi este vacanţă mai ales dacă ţinem cont de faptul că aceştia au trecut printr-un proces de selecţie în care a existat concurenţa. Ei au trebuit să realizeze un eseu cu tema „Why study in the USA?”,  să aibă recomandare de la profesorul de engleză, iar media generală să fie peste 9.00.

În prezent, prin această finanţare în Statele Unite ale Americii învaţă peste 1.600 cetăţeni români.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea