Modernizarea Spitalului Judeţean Alba: Cărucioare de inox pentru transportul hranei pacienţilor şi sală de mese pentru personal
Îmbunătăţirea standardelor de performanţă şi respectarea legislaţiei medicale au devenit prioritare în Spitalul din Alba Iulia de la preluarea acestuia de către Consiliul Judeţean Alba. Modernizarea bucătăriei şi dotarea corespunzătoare a acesteia au fost nişte obiective importante.
Recent bucătăria şi fiecare secţie a Spitalului au fost dotate cu cărucioare şi veselă pentru transportul hranei pacienţilor. De asemenea, s-a realizat şi o sală de mese pentru personalul angajat, care contra cost, poate servi felul doi preparat în bucătăria spitalului.
„Au fost achiziţionate cărucioare speciale pentru transportul hranei pacienţilor. Acestea sunt din inox cu închidere ermetică. Sunt foarte uşor de manevrat, se păstrează foarte bine şi se pot curăţa şi dezinfecta foarte bine. De asemenea, s-au achiziţionat şi vase de inox pentru fiecare secţie. În funcţie de cerinţele fiecărei secţii, numărul de pacienţi, diversitatea meniurilor, s-au luat nouă cărucioare mari şi cinci cărucioare mici speciale pentru acest serviciu. Vasele în care este transportată hrana au fost achiziţionate în funcţie de aceleaşi principii”, a explicat Nicoleta Vesa , asistent dietetician la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.
Angajaţii pot plăti o masă caldă
Bucătăria Spitalului prepară zilnic, un fel de mâncare şi pentru personalul instituţiei sanitare, care doreşte să plătească pentru o porţie de mâncare caldă.
„Ne autogospodărim pentru masa personalului, care doreşte să mănânce în instituţie. În fiecare zi de luni se afișează în secție meniul pentru o săptămână, atât pentru pacienți cât și angajații Spitalului. Personalul trebuie să anunțe când dorește să servească masa în sala de mese, dimineața până la ora 10. Se servește numai felul doi, iar o porție costă 5 lei. Plata mesei se reține din salariu. În media avem la masă 25 de persoane pe zi. Sunt asistente, medici, infirmiere care preferă o mâncare caldă în locul unor covrigei”, a mai spus Nicoleta Vesa.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 14 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor