Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Primăria Cugir a propus Consiliului Local tarifele privind utilizarea temporară a proprietăţii publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Taxa de utilizare temporară a domeniului public se referă la terenurile proprietate publică amenajate, sau care se vor amenaja în oraşul Cugir, aflate de regulă în imediata apropiere a locuinţelor colective pe care staţionează tradiţional autovehicule cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, autovehicule proprietate a cetăţenilor riverani sau a firmelor cu sediile în acea zonă.

După plata taxei, utilizatorului i se va elibera documentul care atestă achitarea taxei (chitanţa fiscală) şi dreptul de utilizare a terenului proprietate publică atribuit, prin înmânarea unui însemn distinctiv denumit vinietă pentru utilizarea temporară a domeniului public.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Staţionarea autovehiculelor radiate pe terenurile domeniului public este interzisă.

În legătură cu modul de folosire temporară a domeniului public la nivelul oraşului, administraţia locală a întocmit un material ce a fost pus la dispoziţia Consiliului Local cu normele de aplicare privind taxa de utilizare temporară a domeniului public la nivelul oraşului Cugir.

Astfel, taxa pentru acces auto pe zonele interzise circulaţiei rutiere, în scopul aprovizionării spaţiilor comerciale, care nu au posibilitatea de a efectua această operaţiune pe căi rutiere deschise circulaţiei publice este de 1000 lei/ autovehicol/ an, suma existentă şi la nivelul anului 2013.

Taxa pentru societăţile care solicită autorizarea a două autovehicule este de 1000 lei pentru primul autovehicul/ an la care se adaugă 100 lei/ an pentru cel de-al doilea autovehicul, valoare existentă şi în anul acesta.

Taxa înregistrare vehicule şi autovehicule nesupuse înmatriculării:

a) vehicule lente(căruţe)

b) autovehicul – (moped, cvadriciclu, ciclomotor, etc.)

Taxa va fi de: 80 lei/ vehicul, 60 lei/vehicul -1 bucată plăcuţă; 120 lei/ vehicul – 2 bucăţi plăcuţă.

Taxa utilizare temporară a domeniului public = 63 lei/ an/ vehicul, în evidenţa autorităţii locale; 100 lei/ an/ al 2-lea vehicul în evidenţa autorităţii locale; 100 lei/ an/ vehicul, 150 lei/ an/ al2-lea vehicul.

Normele de aplicare a respectivelor taxe precizează că până la data de 30.03 a anului în curs se eliberează, cu prioritate, viniete pentru vehiculele aflate în evidenţa la Direcţia venituri Cugir.

Vinieta este valabilă exclusiv pe stradă şi amplasamentul pentru care s-a eliberat. (C P )

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea