Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Remus Pricopie propune introducerea simulărilor din 2014 şi la clasa a XI-a

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie doreşte ca la anul simulările la bacalaureat să fie introduse şi la clasa a XI-a având în vedere rezultatele nesatisfăcătoare din acest an. Aşadar elevii care sunt acum în clasa a X-a şi vor susţine bacalaureatul în 2015 vor avea simulări şi la anul în luna mai dacă această măsură va fi implementată.

„În acest sens, voi lansa foarte curând în dezbatere publică următoarele două noutăţi: simulările vor avea loc atât la clasa a XII-a, în luna martie, cât şi la clasa a XI-a, în luna mai. Practic, elevii care vor susţine examenul de bacalaureat în 2015 vor trece prin două etape de simulări. În acest fel, se pot lua din timp măsuri pentru corectarea deficienţelor. În plus, elevii se vor obişnui cu rigorile examenului şi se vor mobiliza ceva mai devreme”, a declarat, pentru Mediafax, Remus Pricopie.

Ministrul doreşte ca modul de evaluare al simulărilor să fie după un model centralizat, iar evaluarea să fie la fel în toată ţara pentru a evita situaţia în care în anumite judeţe simulările să fie mai uşoare.

„Simulările vor fi organizate după un model centralizat, exact în aceleaşi condiţii în care se dau şi examenele. Astfel, putem avea o analiză mai bună a datelor, elevii vor fi sută la sută într-o situaţie de examen, iar evaluarea va fi unitară, la nivel naţional, nu fragmentată pe fiecare judeţ”, mai spune Pricopie.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea