Rămâi conectat
MA-RA-MU

Actualitate

Aglomeraţie la secţia ORL din Alba Iulia. Vezi cum să îţi fereşti copilul de complicaţiile afecţiunilor de sezon

Alexandra Mates

Publicat

în

Secția de ORL a Spitalului Județean de Urgență Alba se confruntă în această perioadă a anului cu toată patologia de sezon. Au fost înregistrate cazuri de sinuzite, otite, amigdalite și adenoidite (în limbaj popular-polipi). Aceste complicații datorate în mare măsură afecțiunilor respiratorii repetate pot fi întâlnite atât la adulți cât și la copii.

Medicul primar ORL Mihaela Bera explică din ce cauză copiii, care prezintă afecțiuni virale repetate, sau tratate superficial, pot suferi mai apoi de adenoidite cronice (polipi), sau otite.

Una dintre afecțiunile cele mai frecvente în perioada copilăriei este adenoidita cronică, polipii, care poate fi și o cauză a infecțiilor respiratorii repetate sau a otitelor, care în cazurile cele mai severe pot duce chiar și la afectarea auzului.

Polipii reprezintă hipertrofia (mărirea) țesutului limfatic aflat în spatele nasului, la nivelul rinofaringelui. În mod natural aceste aglomerații de țesut limfatic fac parte dintr-o structură limfatică, numită inelul  Waldayer, care cuprinde și amigdalele situate la nivelul cavității bucale. Această structură este foarte importantă pentru apărarea organismului în fața bacteriilor și virusurilor deoarece aceste țesuturi limfatice sunt primele care intră în contact cu agresorii, de aceea au un rol însemnat în formarea și consolidarea sistemului imunitar.

În unele cazuri țesuturile limfatice situate în spatele nasului cresc foarte mult în dimensiuni și pot cauza infecții acute. Dacă infecțiile de acest tip se repetă poate apărea adenoidita cronică (polipii) sau alte complicații cum ar fi otita medie.

„Vegetațiile adenoide favorizează dezvoltarea otitelor, deoarece în cazul copiilor Trompa lui Eustachio este scurtă și groasă. Mai ales în această perioadă a anului mamele trebuie să fie mai atente la modul în care fac igiena copilului. Mai ales nasul trebuie să fie ținut curat. La copiii prea mici pentru a sufla nasul se poate apela la aspiratoare nazale, o dată sau de mai multe ori pe zi atunci când este cazul”, a explicat medicul primar ORL Mihaela Bera.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României

Cezar Lancrajan

Publicat

în

NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea