Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Razie a Poliției Alba la centrele de colectare “fier vechi” din județ. Au fost date 50 de amenzi de peste 16.000 de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 14-15 februarie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au organizat pe raza întregului judeţ, o acţiune de control şi verificare a agenţilor economici ce desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor industriale reciclabile.

Potrivit IPJ Alba, “scopul acestei acţiuni a fost combaterea sustragerilor şi comercializării ilegale de cabluri, identificarea autorilor de infracțiuni şi a persoanelor care valorifică în mod repetat deşeuri feroase /neferoase prin intermediul centrelor de colectare şi stabilirea provenienţei acestora, depistarea persoanelor care colectează şi prelucrează ilegal deşeuri feroase şi neferoase, combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea a fost verificat modul de întocmire a documentaţiei obligatorii privind provenienţa bunurilor gestionate.

În cele două zile de acţiune, au fost verificate 89 de centre de colectare a deşeurilor iar pentru nereguli constatate au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 16.250 lei. De asemenea a fost confiscată cantitatea de 2.871 kg deşeuri feroase şi neferoase.”

De exemplu, cu ocazia verificărilor efectuate la un centru de colectare din Blaj a fost găsită cantitatea de 1.600 kg componente metalice, sustrase din infrastructura CFR (8 cupoane de șina de cale ferată, în lungime totală de 10 metri, 5 eclise, 36 de placi de fixare a șinei, 82 de tirfoane, 26 de călăreți, 26 de șuruburi).

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea furtului, D.I., de 32 de ani şi D.S., de 37 de ani, angajaţi ai societăţii comerciale care desfăşoară lucrări de reabilitare şi modernizare a  tronsonului de cale ferata Coslariu – Sighisoara şi care în perioada 8-13 februarie 2013 au sustras materialele din infrastructura căii ferate din zona stației CFR Lunca.

Faţă de cei doi suspecţi a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea