Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Dobra nu a reuşit să-i convingă pe magistraţi să-l elibereze sub control judiciar

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ioan Dobra, fost director adjunct executiv la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba, aflat în arest preventiv din 13 mai a.c., nu a reuşit ieri să-i convingă pe magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia să-l elibereze. El a formulat prin avocatul său Victor Câmpean cerere de eliberare provizorie sub control judiciar care s-a judecat ieri la ora 13.00. Dobra a fost adus în cătuşe în jurul orei 12.00 însă acestea i-au fost desfăcute imediat după ce a ajuns pe holul instanţei şi poliţiştii care-l însoţeau i-au permis să stea de vorbă cu membri ai familiei timp de aproape o oră cât a durat aşteptarea. Printre cei care au venit să îl susţină a fost şi fratele său, senatorul PDL Nicolae Dobra.
lAvocatul Victor Câmpean: „Ioan Dobra s-a pensionat, nu va mai călca niciodată în DGFP Alba”
Avocatul Victor Câmpean a invocat în apărarea clientului său activitatea profesională bună şi viaţa familială ireproşabilă dar a subliniat şi faptul că Dobra şi-a depus recent cererea de pensionare, motiv pentru care dacă ar fi eliberat nu ar mai avea contact cu foştii subordonaţi şi colegi de la DGFP Alba, şi nici nu ar mai avea acces la documentele instituţiei. „Ioan Dobra şi-a depus cererea de pensionare şi, dacă va fi eliberat, nu va mai păşi în acea Direcţie, nu va mai intra în contact cu foştii colegi şi nu va avea acces la documente”, a spus avocatul în faţa judecătoarei de la Curte. „Nu există elemente constitutive pentru susţinerea acuzaţiilor care i se aduc clientului meu, în afară de cea de conflict de interese pentru care sunt prevăzute pedepse mici. (…) Vă rog să ţineţi cont de faptul că Ioan Dobra nu a fost niciodată la sediul Pomponio, nu a avut relaţii personale cu cei de acolo. (…) El este acuzat că nu ar fi sesizat organele de urmărire penală în legătură cu neregulile constatate de prima echipă de control la societatea comercială Pomponio însă nu a avut cunoştinţă despre aceste nereguli întrucât ciornele, materialul întocmit de membrii primei echipe de control nu a fost predate noii echipe şi nici conducerii. Ele au fost ţinute din 2009 până în 2011 şi depuse de-abia în luna februarie, astfel că Ioan Dobra nu avea cunoştinţă despre aceste nereguli de la Pomponio. (…) Clientul meu are un doctorat în Finanţe, o carieră universitară şi o viaţă de familie ireproşabilă. Am depus la dosar rapoarte ale activităţii sale în perioada 2005 – 2009, caracterizări de la colegii de la DGFP şi de la Universitate, în sprijinul profilului său moral”, a adăugat avocatul Victor Câmpean. Dobra nu a dorit să facă declaraţii în faţa instanţei şi s-a rezumat doar să spună că solicită cercetarea în stare de libertate, urmând să respecte toate măsurile alternative dispuse de judecător.
lProcurorul DIICOT: „Probatoriul nu e epuizat. Mai sunt de audiat martori, de depus probe”
Procurorul de la DIICOT Alba prezent ieri în sala de judecată a solicitat Curţii de Apel Alba Iulia să nu-l elibereze pe Dobra, în ciuda conduitei bune a inculpatului şi a rapoartelor favorabile depuse la dosar. „Probatoriul nu este epuizat, mai sunt de audiat martori şi de depus probe la dosar. (…) E prematur să ne pronunţăm asupra probelor însă la dosar se găsesc probe care justifică şi dovedesc actele de care este acuzat inculpatul”, a spus procurorul. Reprezentanta acuzării a subliniat şi faptul că recent Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul procurorilor DIICOT Alba la măsura eliberării dispusă de Curtea de Apel Alba Iulia şi a decis prelungirea mandatelor cu încă 30 de zile pentru toţi cei patru inculpaţi din acest dosar – Ioan Dobra, Dorin Conţan, Mihail Sârbu şi Ioan Dănuţ Ispas. Cererile de eliberare sub control judiciar formulate de Sârbu şi Ispas au fost respinse miercuri de Curtea de Apel. Azi se judecă şi cererea formulată de cel de-al patrulea inculpat, Dorin Conţan.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea