Rămâi conectat

Actualitate

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, achitat și de Curtea de Apel Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, astăzi, 28 ianuarie 2013, ca nefondat, apelul declarat de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei pronunţată de Tribunalul Alba în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul primarului din Arad, Gheorghe Falcă”.

Considerentele care au stat la baza acestei decizii vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a precizat purtătorul de cuvânt Cosmin Muntean.

Prin sentinţa Tribunalului Alba din 22.05.2012, menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus: Achitarea inculpatului Gheorghe Falcă de sub învinuirea săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată; achitarea inculpaţilor Demeter Francisc şi Vasil Radu Gavril de sub învinuirea săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi a inculpatei Popa Florica Mioara de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată; revocarea măsurii asiguratorii a sechestrului dispusă asupra bunurilor inculpaţilor.

Procesul lui Falcă a fost strămutat prin decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de la Tribunalul Arad la Tribunalul Alba, primul termen având loc aici în 28 martie 2011. Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii martie 2005, în calitate de primar al municipiului Arad, Gheorghe Falcă, ar fi primit de la Francisc Demeter şi de la Radu Vasil un imobil mai valoros cu 111.550 de euro decât apartamentul dat la schimb. Această tranzacţie s-ar fi efectuat pentru ca primarul Falcă să-i favorizeze pe cei doi în obţinerea, la un preţ subevaluat, a unui teren aparţinând Consiliului Local Arad, situat în centrul oraşului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea