Rămâi conectat

Curier Județean

Asociația COPARD a încheiat primul an de activitate cu realizări notabile și are planuri mari!

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Președintele Asociației COPARD, Dan Teodor se declară mulțumit de activitatea și rezultatele obținute în anul 2012. În opinia sa, felul în care este privit Copoiul Ardelenesc și în general câinii de rasă cu performanțe și pedigree a suferit o reconsiderare pozitivă iar asociația a început să fie cunoscută.

Deosebit de bucuroși am fost în urma concursului CAC organizat de ACH Alba unde am fost parteneri și de ce să nu spunem, revelația sau surpriza cea mai placută, după cum s-au exprimat arbitrii și cunoscătorii în ale concursurilor chinologice. Prin tot ce am făcut am încercat să promovăm rasa, județul, țara, astfel că în urma aprecierilor de care ne-am bucurat la CAC Alba Iulia, am primit invitația de a participa, gratuit, la Euro Dog Show București 2012. Astfel a fost posibil ca titlul de Campion European 2012 să rămână în România, și asta în competiție cu prietenii crescători din Ungaria, mai experimentați și mai rodați în concursuri decât noi. Nu e puțin lucru pentru primul an”, a spus Dan Teodor.

Pentru anul 2013 Asociația COPARD are proiecte noi dar și proiecte propuse încă de la înființare, pe care nu a reușit să le ducă la bun sfârșit cum ar fi, de exemplu, realizarea unui complex statuar dedicat Copoiului Ardelenesc undeva în Alba Iulia. Președintele asociației spune că s-au făcut câțiva pași în direcția bună, proiectul a stârnit interesul celor care pot acorda un sprijin și speră că va primi și suportul necesar pentru realizarea acestui obiectiv.

De asemenea, se fac în continuare demersuri pentru construirea unui spațiu propice desfășurării în bune condiții a unui concurs ”de muncă” pentru certificarea câinilor de vânătoare, competiție care, cu siguranță va aduce ceva în plus la zestrea de frumos a județului Alba, a municipiului Alba Iulia în special. Un alt proiect este realizarea canisei de Copoi Ardelenesc, care în vremurile acestea de criza ar trebui să fie în stare să se autogospodărească.

Pentru acest an cele mai importante proiecte sunt participarea la World Dog Show 2013 din Ungaria, care așa cum spune Dan Teodor ”este obligatorie și sperăm să facem mai mult decât act de prezentă, deja suntem la vorba aceea… „noblesse oblige”. Tot în 2013 se va încerca realizarea unui film documentar în care să se aducă în fața publicului larg și neavizat mai multe din tainele vânătorii și mai ales a vânătorii cu câinele, cu Copoiul Ardelenesc – ”Pentru că circulă prea multe mituri pe această temă și unele ne aduc nouă iubitorilor de câini, natură, sport, multe deservicii. Unele nu atât din rea intenție cât din ignoranță”, explică președintele COPARD.

Pentru acest început de an Asociația COPARD anunță apariția celui de-al doilea calendar al său, Calendarul Anului 2013.

Dorim, ca în fiecare an, prin aparitia calendarului COPARD să ne salutăm toți prietenii, toți vânătorii, toți iubitorii de natură și de animale și de ce nu și pe toti iubitorii de frumos. Anul acesta pe lângă calendarul tipărit am lansat on-line pe site-ul nostru www.copard.ro și varianta electronică de unde toți prietenii își pot descărca pentru uzul personal calendarul COPARD 2013 ales. La cea de a doua apariție nu putem vorbi încă de o tradiție dar ne dorim din tot sufletul să devină”, ne-a declarat Dan Teodor Președintele Asociatiei COPARD.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Românii ar putea călători în SUA fără viză, începând de anul viitor: Ce au declarat oficialii țării

Bera Larisa

Publicat

în

Românii ar putea călători în SUA fără viză, începând de anul viitor: Ce au declarat oficialii țării În prezent, românii pot călători în Statele Unite doar cu viză, iar obținerea acesteia implică îndeplinirea unor condiții specifice. Totuși, Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, a menționat posibilitatea eliminării vizelor pentru români. Într-un interviu pentru Antena 3, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea