Rămâi conectat

Curier Județean

Asociația COPARD a încheiat primul an de activitate cu realizări notabile și are planuri mari!

Publicat

în

Președintele Asociației COPARD, Dan Teodor se declară mulțumit de activitatea și rezultatele obținute în anul 2012. În opinia sa, felul în care este privit Copoiul Ardelenesc și în general câinii de rasă cu performanțe și pedigree a suferit o reconsiderare pozitivă iar asociația a început să fie cunoscută.

Deosebit de bucuroși am fost în urma concursului CAC organizat de ACH Alba unde am fost parteneri și de ce să nu spunem, revelația sau surpriza cea mai placută, după cum s-au exprimat arbitrii și cunoscătorii în ale concursurilor chinologice. Prin tot ce am făcut am încercat să promovăm rasa, județul, țara, astfel că în urma aprecierilor de care ne-am bucurat la CAC Alba Iulia, am primit invitația de a participa, gratuit, la Euro Dog Show București 2012. Astfel a fost posibil ca titlul de Campion European 2012 să rămână în România, și asta în competiție cu prietenii crescători din Ungaria, mai experimentați și mai rodați în concursuri decât noi. Nu e puțin lucru pentru primul an”, a spus Dan Teodor.

Pentru anul 2013 Asociația COPARD are proiecte noi dar și proiecte propuse încă de la înființare, pe care nu a reușit să le ducă la bun sfârșit cum ar fi, de exemplu, realizarea unui complex statuar dedicat Copoiului Ardelenesc undeva în Alba Iulia. Președintele asociației spune că s-au făcut câțiva pași în direcția bună, proiectul a stârnit interesul celor care pot acorda un sprijin și speră că va primi și suportul necesar pentru realizarea acestui obiectiv.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, se fac în continuare demersuri pentru construirea unui spațiu propice desfășurării în bune condiții a unui concurs ”de muncă” pentru certificarea câinilor de vânătoare, competiție care, cu siguranță va aduce ceva în plus la zestrea de frumos a județului Alba, a municipiului Alba Iulia în special. Un alt proiect este realizarea canisei de Copoi Ardelenesc, care în vremurile acestea de criza ar trebui să fie în stare să se autogospodărească.

Pentru acest an cele mai importante proiecte sunt participarea la World Dog Show 2013 din Ungaria, care așa cum spune Dan Teodor ”este obligatorie și sperăm să facem mai mult decât act de prezentă, deja suntem la vorba aceea… „noblesse oblige”. Tot în 2013 se va încerca realizarea unui film documentar în care să se aducă în fața publicului larg și neavizat mai multe din tainele vânătorii și mai ales a vânătorii cu câinele, cu Copoiul Ardelenesc – ”Pentru că circulă prea multe mituri pe această temă și unele ne aduc nouă iubitorilor de câini, natură, sport, multe deservicii. Unele nu atât din rea intenție cât din ignoranță”, explică președintele COPARD.

Pentru acest început de an Asociația COPARD anunță apariția celui de-al doilea calendar al său, Calendarul Anului 2013.

Dorim, ca în fiecare an, prin aparitia calendarului COPARD să ne salutăm toți prietenii, toți vânătorii, toți iubitorii de natură și de animale și de ce nu și pe toti iubitorii de frumos. Anul acesta pe lângă calendarul tipărit am lansat on-line pe site-ul nostru www.copard.ro și varianta electronică de unde toți prietenii își pot descărca pentru uzul personal calendarul COPARD 2013 ales. La cea de a doua apariție nu putem vorbi încă de o tradiție dar ne dorim din tot sufletul să devină”, ne-a declarat Dan Teodor Președintele Asociatiei COPARD.

Publicitate

Curier Județean

APEL la donare de sânge: O pacientă din județul Alba cu arsuri are nevoie sânge și plasmă. Este internată la Timișoara

Publicat

în

O pacientă din județul Alba ,cu arsuri ,stare gravă este internată la un spital din Timișoara și are nevoie de sânge și plasmă ,grupa A pozitiv (sau negativ) . Pentru a-i putea expedia întreagă cantitate de componente sanguine avem nevoie de un număr mare de donatori.

„De asemenea ,mulți alți bolnavi cu afecțiuni grave (cancer, leucemie, traumatisme , hemoragie digestivă, intervenții chirurgicale dificile ,etc) au nevoie zilnic ,de transfuzie de sânge pentru a fi salvați.

Telefon; 0258834050
Program; 7.30-12.00
Va așteptăm la donare.”, a fost mesajul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba, pentru doritori.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

Legislația penală se modifică prin proiect de lege. Sunt vizate : conducerea fără permis sau a unui vehicul neîmatriculat, protecția martorilor. Alte modificări ale CODULUI PENAL

Publicat

în

Legislația penală se modifică prin proiect de lege. Sunt vizate : conducerea fără permis sau a unui vehicul neîmatriculat, protecția martorilor. Alte modificări ale CODULUI PENAL

Mai multe modificări ale legislației penale au fost inițiate marți de Ministerul Justiției sub forma unui proiect de lege. Acestea vin ca urmare a mai multor decizii de neconstituționalitate din ultimii ani și fac referire, printre altele, la abuzul în serviciu, neglijența în serviciu, conducerea fără permis, reducerea pedepselor sau vizitele intime.

Proiectul de lege trebuie aprobat de Guvern și adoptat de Parlament pentru a intra în vigoare. Iată cele mai importante prevederi ale documentului, împărțite în funcție de actele normative care vor fi modificate:

Codul penal

1. Întreruperea cursului prescripției răspunderii penale. O să se prevadă că „Cursul termenului prescripției răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză care, potrivit legii, trebuie comunicat suspectului sau inculpatului”. Partea referitoare la comunicare va fi nouă.

2. Abuzul în serviciu. Definiția infracțiunii va fi detaliată astfel încât să facă referire la neîndeplinirea unui act prevăzut de o lege, o ordonanță sau o ordonanță de urgență, în condițiile în care acum se face referire doar la ideea de neîndeplinire a unui act (nu se indică tipurile de acte normative). Totodată, se va nuanța ideea de îndeplinire în mod defectuos a unui act, în sensul că prevederea va face referire la îndeplinirea cu încălcarea unei legi, ordonanțe sau ordonanțe de urgență.

3. Neglijența în serviciu. Și aici se va face detalierea cu neîndeplinirea unui act prevăzut de o lege, o ordonanță sau o ordonanță de urgență, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, sau îndeplinirea cu încălcarea unui asemenea act normativ.

4. Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. În acest caz, proiectul de lege va include la aceste infracțiuni punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat/neînregistrat sau cu număr fals. Totodată, referirea la tractoare va fi inclusă și la infracțiunea legată de conducerea cu plăcuțe retrase sau conducerea fără drept de circulație.

5. Conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Și aici, autoritățile vor include tractoarele agricole și forestiere la infracțiunile legate de conducerea fără permis, conducerea cu permis necorespunzător, conducerea cu permis retras/anulat/suspendat.

6. Consumul de alcool sau de alte substanțe ulterior producerii unui accident de circulație. Aici avem o nouă infracțiune care va fi introdusă în Codul penal. Mai exact, cei care consumă alcool sau alte substanțe psihoactive, după un accident de circulație cu victime, înainte de recoltarea probelor biologice vor risca închisoare de la unu la cinci ani sau amendă. Excepție vor face situațiile în care substanțele psihoactive sunt administrate de un medic, dacă șoferul este rănit.

7. Aplicarea legii penale de dezincriminare. Această regulă a dezincriminării se va aplica și atunci când, în urma unei decizii a Curții Constituționale sau a unei decizii pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în dezlegarea unei chestiuni de drept sau în soluționarea unui recurs în interesul legii, o faptă determinată nu mai întrunește elementele unei infracțiuni sau forma de vinovăție cerută de aceasta. Această dispoziție nouă referitoare la articolul 4 din Codul penal va fi introdusă însă în Legea 187/2012 (cea care a pus în aplicare Codul penal).

Legea protecției martorilor

8. Reducerea pedepsei pentru denunțători. Martorii care n-au comis infracțiuni grave vor putea și ei să beneficieze de reducerea pedepselor, dacă denunță persoane care au comis infracțiuni grave (omor, trafic, spălare de bani, corupție și altele). Acum, regula exclude persoanele cu infracțiuni care nu sunt grave de la beneficiul reducerii pedepsei.

Publicitate

Legea despre executarea pedepselor şi măsurilor privative de libertate în cursul proceselor penale

9. Dreptul la vizită intimă. Acesta va fi extins pentru a acoperi și persoanele arestate preventiv în cursul judecății, nu doar persoanele condamnate definitiv. Astfel, condiția de nesancționare disciplinară va face referire la ultimele 30 de zile înainte de solicitarea vizitei intime.

sursa: avocatnet.ro

Citește mai mult

Curier Județean

Un centru de zi pentru persoane vârstnice va fi amenajat la Zlatna. Investiția de peste 150 000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Primăria Zlatna urmărește dotarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, în valoare de peste 150 000 de lei.

Astfel, potrivit proiectului care a fost lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), centrul va beneficia de următoarele facilități:

– zona medicală – cuprinde cabinet medical, sală de recuperare și cabinet consiliere/psihologic;
– zona de recreere – bibliotecă (sală depozitare + sală de lectură), sală multifuncțională;
– zona servit masă – depozit, oficiu alimentar, sală servit masa;
– spații anexe – grupuri sanitare, grup vestiar, vestiar personal, holuri/coridoare, oficiu curățenie;
– echipamente și dotări specifice;
– spațiu exterior amenajat prin montarea a 4 bănci exterioare, 4 coșuri de gunoi, a elementelor decorative;
– infrastructura adaptată pentru operarea de persoane cu dizabilități: grupuri sanitare, vestiar, holuri/coridoare, oficiu curățenie.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, motivul construirii unui astfel de centru este, potrivit aceluiași document, că până în anul 2050 se estimează ca numărul persoanelor vârstnice va ajunge la 2 miliarde, adică o persoană din 5 se va încadra în aceasta categorie, în contextul unei îmbătrâniri accelerate a populației – o problemă cu care se confruntă toate statele membre ale Uniunii Europene, și nu numai.

La această problemă se adaugă și calitatea precară a vieții celor vârstnici, lipsa accesului la servicii sociale de calitate. Pornind de la aceste premise, se constată o cerere tot mai mare de servicii de îngrijire medicală, adaptarea infrastructurii sociale la oferirea de suport și servicii țintite specific pe astfel de probleme.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale pe raza orașului Zlatna, prin reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii în vederea înființării de noi centre sociale. Acest obiectiv general se subsumează obiectivului specific al priorității de investiții, prin creșterea numărului de centre sociale la nivelul orașului Zlatna, cât și prin îmbunătățirea calității serviciilor sociale oferite persoanelor vârstnice și a calității vieții acestora, și reducerea riscului de automarginalizare.

În termen de 24 de luni, proiectul ar trebui să creeze 4 noi locuri de muncă în oraș, pentru buna funcționare a centrului de zi.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea