Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sistem nou de salarizare a bugetarilor, raportat la sistemul de valori

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bugetarii ar putea avea parte de schimbări în ceea ce priveşte sistemul de salarizare. Premierul, Victor Ponta a declarat ca doreşte ca până la rectificarea bugetara din vară să fie elaborat un proiect în acest sens, astfel înct să fie eliminate discrepanţele enorme dintre salariile bugetarilor din învăţământ, spre exeplu, cu cele ale angajaţilor din companiile de stat.

Premierul şi-a exprimat dorinţa de a face aceste modificări în 2013, dat fiind faaptul că anul viitor este an electoral. Sper ca până la rectificarea bugetară pe care nu pot să o fac decât în luna iulie să am acest proiect”, a declarat Ponta.

Acest lucru ar putea însemna măriri de salariu pentru unii şi scăderi pentru alţii. Asta în funcţie de performanţele pe care le au. „Vreau într-adevăr să încercăm, nu o să reuşim niciodată să fie toată lumea mulţumită, dar să aşezăm puţin sistemul de salarizare cât de cât raportat la sistemul de valori în sensul în care în continuare avem diferenţe uriaşe între cel mai mic şi cel mai mare salariu din zona bugetară, ceea ce este anormal şi, în al doilea rând, există diferenţe foarte mari între diverse categorii bugetare, între funcţionarii din companii de stat şi cei din educaţie sau din sănătate sau cei din administraţiile locale care au cele mai mici salarii”, a declarat premierul Ponta.

Vorbim de diferenţe de ordinul miilor de lei: de  la salariul minim pe economie, încasat de un bugetar din învăţământ până la sume care se apropie de 10.000 de lei, şi chiar peste. Şi nu că ar fi o muncă deosebit de grea depusă de cei cu salarii exorbitante, ci doar se află angajaţi în instituţia potrivită, pe fotoliul potrivit.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea