Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Modificări importante – fotbaliştii vor fi plătiţi doar în baza contractelor de muncă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ani de zile în care patronii de cluburi au recurs la tot felul de artificii pentru a-şi plăti jucătorii, UEFA a semnat un acord la nivel european cu asociaţiile patronale şi sindicale prin care a certificat existenţa unui contract cadru în relaţia club – fotbalist.

Acesta va trebui implementat şi în România în maximum un an, ceea ce a provocat deja nemulţumirea conducătorilor grupărilor din Liga 1. “Toţi fotbaliştii români au contracte de prestări servicii la momentul actual. În urma acestui acord vor fi obligaţi să aibă contracte de muncă. De aceea s-a creat acest haos, de aceea au apărut aceste nemulţumiri în rândul conducătorilor de cluburi. Nu le convine pentru că totul va fi transparent în ceea ce priveşte impozitele. Cluburile vor fi obligate să plătească toate impozitele afe­rente unui contract de muncă. Aceasta e principala nemulţumire a lor. În acord se vorbeşte doar de relaţii de muncă, în timp ce în fotbalul românesc vorbim despre con­venţii civile mascate. Sunt făcute aşa pentru a evita impozitele către stat. Impozitele pe care trebuie să le plătească angajatorul în cazul unui contract de muncă sunt mult mai mari”, a declarat Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliş­tilor Amatori şi Non-Amatori.

Acordul semnat la Bruxelles de UEFA, de Uniunea Ligilor Profesioniste de Fotbal Europene (EPFL), de Asociaţia Cluburilor Europene (ECA) şi de Federaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti – Divizia Europa (FIFPRO – divizia Europa) stabileşte cerinţe minime pentru contractele fotbaliştilor profe­sionişti din Europa.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) a propus un contract cadru jucător-club pe care conducerile grupărilor din Liga 1 îl consideră inacceptabil: “Anul 2013 a început în fotbal cu scandal. Pentru că AFAN-ul ne-a trimis prin federaţie un simulacru de contract între jucători şi cluburi. Şi cluburile ne trimit acum hârtii peste hârtii, ne dau telefoane şi spun că aşa ceva este inacceptabil. Am spus să convocăm imediat Comitetul Ligii şi să punem în discuţie problema, iar apoi să mergem cu un răspuns la federaţie”.

Preşedintele Ligii susţine că un asemenea contract cadru nu există în nicio altă ţară europeană, dar a refuzat să ofere detalii în ceea ce priveşte conţinutul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur! Rezultate excelente obținute de înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia la Campionatul Național Școlar de Înot. Cu 24 de medalii adjudecate și 311 puncte acumulate, echipa LPS Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea