Rămâi conectat

Actualitate

Radu Roncea: Radu Mazăre concesionează Marea Neagră bulgarilor!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În 9 decembrie 2012 constănţenii sunt chemaţi la referendum pentru a decide concesionarea litoralului şi Mării Negre statului bulgar. Măsura consultivă hotărâtă de Radu Mazăre este cel puţin controversată dacă nu ilegală, în schimb autorităţile statului par a fi indiferente. Aceeaşi situaţie ilegală se regăseşte în schimb, lăsând glumă la o parte, şi în judeţul Alba.
Mai precis, pe 9 decembrie, în judeţul Alba 35 de oraşe şi comune (din zona munţilor Apuseni) sunt invitate la a decide prin referendum, soarta patrimoniului naţional de la Roşia Montană. Această măsură este abuzivă şi controversată, dacă nu chiar ilegală din următoarele motive:
1. Evaluarea zăcământului de aur de la Roşia Montană, potrivit căreia aurul existent în perimetrul de exploatare ar fi de numai aproximativ 300 tone aur este hilară, deoarece această cantitate ar încăpea într-o cameră de bloc de 3 metri/3,5 metri. În acelaşi timp ei vorbesc de un filon de câţiva kilometri lungime, ceea ce ridică semne mari de întrebare.
2. Populaţia din zona chemată la referendum este supusă în mod sistematic, în ultimii ani, unei penurii fără precedent a locurilor de muncă. Întrebarea referendumului, „Sunteţi de acord cu repornirea mineritului în zona Munţilor Apuseni şi a exploatării de la Roşia Montană?” poate fi echivalată uşor cu a-l întreba pe un cetăţean fără loc de muncă dacă doreşte să lucreze, sau pe un om flămânzit dacă doreşte să servească masa.
3. Populaţia din zonă este dezinformată de faptul că redevenţa la aur în România este de doar 4%, timp în care Africa are o redevenţă de 25% pentru exploatările de diamante!
4. Autorităţile statului au ignorat art. 135 al. 2 lit.d din Constituţie: “Statul trebuie să asigure exploatarea resurselor naturale în cooncordanţă cu interesul naţional’’, purtând negocieri cu RMGC asupra redevenţei ca şi când redevenţa e o clauză contractuală şi nu o lege.
5. Rezoluţia Parlamentului European din 5 mai 2010 interzice folosirea cianurilor în mineritul European, autorităţile statului ignoră în schimb această rezoluţie.
6. În ultimul an, un vagon sigilat şi bine păzit intră şi iese din aşa zisul laborator de la Roşia Montană cu regularitate fără însă ca cineva să explice ce transportă. În acelaşi timp Gheorghe Funar a atras atenţia în 15 septembrie 2012, în ziarul Tricolorul, că la Roşia Montană a fost descoperită o placă de aur având dimensiunile de 12metri/6 metri/3 metri, estimată valoric la peste 200 de miliarde euro (1800 tone) şi că această placă este mărunţită şi extrasă cu acordul tacit al autorităţilor. Funar afirmă că tehnologia folosită la producerea plăcii este necunoscută şi placa provine din perioada dacică având în compoziţie aur de 50 de carate, wolfram şi praf de granit. Dacă afirmaţiile lui Funar par incredibile, prezenţa regulată a vagonului super-păzit e certă!
7. Parlamentul corupt, inconştient şi indiferent pe care-l avem nu a cerut nici măcar o audiere în ultimii ani a directorilor SIE şi SRI în privinţa exploatării de la Roşia Montană. Nu a cerut nici audierea ministrului Apărării, nici audierea ministrului Culturii în această chestiune naţională, deoarece în România ultimilor ani interesul naţional a fost înlocuit cu interesul personal. Directorii SIE şi SRI vor să informeze decidenţii politici dar nu au pe cine deoarece aceştia sunt indiferenţi şi inconştienţi vis-a-vis de chestiuni naţionale.
Acesta este motivul real pentru înlocuirea de urgenţă a actualilor politicieni ce fac Politica Ciolanului cu politicieni noi ce vor face Politica Ţării! Referendumul din 9 decembrie cu privire la Roşia Montană este o cacealma, un act de trădare naţională şi o încălcare a normalităţii. Cum poate accepta cineva ca într-o problemă majoră, de interes naţional, să consulţi un segment extrem de îngust al populaţiei? Cum?
Radu RONCEA, candidat PP-DD la Camera Deputaţilor, Colegiul 2, Blaj-Sebeş

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Se deschid circulației încă 21 de kilometri din cea mai așteptată autostradă din România

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Se deschid circulației încă 21 de kilometri din cea mai așteptată autostradă din România Astăzi, 23 decembrie 2024, va fi deschisă circulația rutieră pe cea mai așteptată autostradă din România, respectiv pe lotul 1 al Autostrăzii A 7 Ploieşti-Buzău. Porțiunea de 21 de kilometri face legătura între Dumbrava şi Mizil, judeţul Prahova. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea