Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia: Înaltă apreciere a exerciţiului militar multinaţional

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe platoul din faţa Porţii a III-a a Cetăţii a avut loc ceremonia închiderii exerciţiului militar multinaţional „IEL MILU 2012”, desfăşurat timp de o săptămână la Alba Iulia şi care a a reunit peste 70 de genişti din Bulgaria, Croaţia, Georgia şi România. Exerciţiul  a fost organizat de Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila şi Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia, fiind planificat de col. dr. Mircea Vladu, comandantul brigăzii, condus de col. Gheorghe Soare, locţiitorul acestuia şi supervizat de lt. col.  Simon Tenison, din Marea Britanie.

 Bazat pe un scenariu fictiv, în care IEL-MILU asigură sprijin general de geniu în cadrul unei operaţii NATO, exerciţiul a urmărit perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru planificarea şi conducerea acţiunilor umanitare şi de reconstrucţie într-o arie afectată de calamităţi naturale, fiind construit un drum pietruit de 150 de metri în zona Parcului auto al batalionului condus de col. Corneliu Dinco, din zona Schit.

În cadrul ceremonialului militar, şefii delegaţiilor militare implicate în exerciţiu, dar şi prefectul Flaviu Cozuc, vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman şi primarul Mircea Hava (care nu a putut participa la eveniment) au primit diplome din partea conducătorului şi planificatorului exerciţiului.

Col. Mircea Vladu a menţionat că exerciţiul şi-a atins obiectivele şi a primit o înaltă apreciere, lăudând prestaţia militarilor din forţa multinaţională. Evenimentul s-a încheiat cu intonarea imnului naţional al celor 4 state, concomitent cu coborârea de pe catarg a drapelului fiecărei ţări şi defilarea trupelor, pe acordurile fanfarei Academiei Forţelor Terestre Sibiu.

Robert GHERGU

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea