Rămâi conectat

Curier Județean

UPDATE 2: Polițist mort la Abrud – s-a împușcat cu pistolul din dotare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Un agent de poliție din Abrud s-a împușcat mortal cu armamentul din dotare, după cum anunță IPJ Alba.

La locul evenimentului se desfășoară cercetări.

UPDATE 1: Agentul Milu Toader lucra la serviciul circulație și avea o experiență în poliție de aproape 20 de ani. A fost găsit împușcat în cap în sediul Poliției Abrud. Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care acesta a recurs la gestul extrem. Apropiații spun că era căsătorit, avea un copil și că nu l-au auzit plângându-se că ar avea probleme.

UPDATE 2: Potrivit datelor de la fața locului, unul dintre colegii polițistului a auzit împușcătura și apoi l-a găsit pe acesta căzut în gangul care duce spre garajul postului de poliție.

Colegii spun că era un profesionist desăvârșit, un om de nădejde, vesel, glumeț, sociabil și nu a avut niciodată probleme nici la serviciu și nici acasă. Ar fi împlinit peste 2 zile vârsta de 40 de ani, avea o familie frumoasă, o fetiță, era realizat din toate punctele de vedere.

Doar ieri am discutat cu el. Părea puțin mai liniștit așa față de cum era el de obicei. Nu mi-a spus absolut nimic. L-am întrebat… te doare ceva… ești bolnav… ai descoperit vreo boală incurabilă… Nu mă doare nimic am eu o stare nu prea bună, mi-a spus el”, a declarat ag. șef Ioan Vlăzan.

Nici rudele nu își explică ce l-a determinat pe polițist să recurgă la un asemenea gest: ”Era un om deosebit, foarte harnic semăna cu mama lui perfect. Și-a făcut casă acolo în satul lui natal, are un apartament… Deci avea tot ce-i trebuia. Nu știu ce a fost… o depresie…, eu zic că a fost prea mult muncă”, a spus Dana Vârtan.

De asemenea, vecinii bărbatului sunt surprinși de decizia polițistului de a-și lua viața. Aceștia au declarat că îl știu drept un om foarte serios, care își făcea datoria și care nu s-a plâns că ar avea probleme în familie sau financiare.

Potrivit reprezentantului IPJ Alba, Luminița Rac, Milu Toader a absolvit Școala de agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, fiind repartizat ca agent rutier în cadrul poliției Zlatna. Din 1 octombrie 1997 si-a desfășurat activitatea în cadrul formațiunii rutiere a poliției orașului Abrud.

Ultima evaluare psihologică a fost în primăvara-vara acestui an, trecând cu bine toate testele periodice. De asemenea, pe lângă evaluările anuale, în cursul anului 2009 iarăși a fost testat psihologic conform normelor noastre interne”, a precizat purtătorul de cuvânt.

UPDATE 3: În urma necropsiei efectuate de medicul legist s-a constatat că moartea a fost violentă și a fost provocată prin împușcare, cu țeava armei lipită de cap.

UPDATE 4: ”Astăzi 30 octombrie a.c., în jurul orei 08.40, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Abrud, s-au sesizat despre faptul că agentul şef de poliţie T.M., de 40 de ani, din Abrud, judeţul Alba, aflându-se în timpul serviciului în cadrul unităţii de poliţie menţionate, s-a împuşcat mortal, cu armamentul din dotare, pe care îl avea asupra sa. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, constituită la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. În urma primelor verificări, s-a constat că agentul de poliţie a intrat în serviciu în jurul orei 07.00 şi a desfăşurat activităţi specifice în biroul său, apoi în jurul orei 08.40, în holul care duce spre garaj, agentul de poliţie s-a împuşcat cu armamentul din dotare, trăgând un cartuş în zona temporală dreapta. În cauză cercetările sunt continuate de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Agentul şef de poliţie T. M., a absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, în 1996, dată de la care și-a desfășurat activitatea  în cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, fiind evaluat cu calificativul “foarte bine”. La ultima evaluare psihologică din luna martie a acestui an, polițistul a fost declarat apt”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER- Ghid informativ pentru utilizatori: Campanie pentru o informare corectă despre pașii schimbării furnizorului

Bera Larisa

Publicat

în

DEER- Ghid informativ pentru utilizatori: Campanie pentru o informare corectă despre pașii schimbării furnizorului Distribuție Energie Electrică Romania, cel mai mare distribuitor național de energie electrică, continuă campania de informare despre activitățile specifice, dar și despre pașii schimbării furnizorului, printr-o identificare exactă a activităților desfășurate în acest proces, atât de către operatorul de distribuție, de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea