Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Super Gicu Grozav la Istanbul! *România a învins Turcia în preliminariile CM 2014 prin golul ex-uniristului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atacantul albaiulian Gicu Grozav a făcut meciul carierei pe arena „Şükrü Saracoğlu” din Istanbul, vârful în vârstă de 22 de ani marcând golul victoriei României în faţa Turciei, scor 1-0 (1-0), în preliminariile Campionatului Mondial din 2014. „Pariul” lui Piţurcă a avut o evoluţie de senzaţie, fostul unirist punctând cu sânge rece în minutul 45, execuţie de rasă din afara careului, după o lansare excelentă venită de la Pintili. Înlocuit în minutul 50, din raţionamente tactice, cu Cociş, Gicu Grozav a fost eroul României, iar Alba se mândreşte cu un fotbalist devenit exponenţial pentru o victorie uriaşă a naţionalei.

*Al treilea gol sub tricolor

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Gicu este la prima sa reuşită într-un meci oficial al reprezentativei României, palmaresul său sub tricolor fiind unul entuziasmant, 6 întâlniri şi 3 goluri (două în amicalele cu Elveţia şi Slovenia).Mă bucur enorm că Gicu a marcat într-o asemenea meci de o importanţă extremă. Este precum copilul meu, un fotbalist de mare viitor, are dribling, viteză, simţul porţii„, a spus Neluţu Popa, antrenorul care l-a descoperit pe „diamantul” din Cetatea Marii Uniri. Gicu nu l-a uitat pe cel care i-a marcat cariera la începuturi şi la ultima vizită acasă, la Alba Iulia, i-a adus acestuia drept cadou, un tricou al echipei naţionale şi o şampanie.
După ce a desluşit tainele fotbalului în urbea natală, Gicu a fost vândut în 2010 la Standard Liege pentru suma de 350.000 de euro. Între timp, atacantul Petrolului a trecut şi pe la „U” Cluj, iar Unirea a ajuns să agonizeze, la limita desfiinţării. Cota lui Gicu a crescut exponenţial cu această reuşită, Gheorghe Grozav putându-l concura pe unchiul său Cornel Ţălnar la un titlu neoficial de cel mai bun produs fotbalistic al judeţului în ultimele decenii.

România are maximum de puncte în Grupa D de calificare, după trei partide şi marţi va întâlni Olanda pe „Naţional Arena”, într-un alt meci incendiar.

Sursa foto: Gazeta Sporturilor, Prosport

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea