Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Super Gicu Grozav la Istanbul! *România a învins Turcia în preliminariile CM 2014 prin golul ex-uniristului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atacantul albaiulian Gicu Grozav a făcut meciul carierei pe arena „Şükrü Saracoğlu” din Istanbul, vârful în vârstă de 22 de ani marcând golul victoriei României în faţa Turciei, scor 1-0 (1-0), în preliminariile Campionatului Mondial din 2014. „Pariul” lui Piţurcă a avut o evoluţie de senzaţie, fostul unirist punctând cu sânge rece în minutul 45, execuţie de rasă din afara careului, după o lansare excelentă venită de la Pintili. Înlocuit în minutul 50, din raţionamente tactice, cu Cociş, Gicu Grozav a fost eroul României, iar Alba se mândreşte cu un fotbalist devenit exponenţial pentru o victorie uriaşă a naţionalei.

*Al treilea gol sub tricolor

Gicu este la prima sa reuşită într-un meci oficial al reprezentativei României, palmaresul său sub tricolor fiind unul entuziasmant, 6 întâlniri şi 3 goluri (două în amicalele cu Elveţia şi Slovenia).Mă bucur enorm că Gicu a marcat într-o asemenea meci de o importanţă extremă. Este precum copilul meu, un fotbalist de mare viitor, are dribling, viteză, simţul porţii„, a spus Neluţu Popa, antrenorul care l-a descoperit pe „diamantul” din Cetatea Marii Uniri. Gicu nu l-a uitat pe cel care i-a marcat cariera la începuturi şi la ultima vizită acasă, la Alba Iulia, i-a adus acestuia drept cadou, un tricou al echipei naţionale şi o şampanie.
După ce a desluşit tainele fotbalului în urbea natală, Gicu a fost vândut în 2010 la Standard Liege pentru suma de 350.000 de euro. Între timp, atacantul Petrolului a trecut şi pe la „U” Cluj, iar Unirea a ajuns să agonizeze, la limita desfiinţării. Cota lui Gicu a crescut exponenţial cu această reuşită, Gheorghe Grozav putându-l concura pe unchiul său Cornel Ţălnar la un titlu neoficial de cel mai bun produs fotbalistic al judeţului în ultimele decenii.

România are maximum de puncte în Grupa D de calificare, după trei partide şi marţi va întâlni Olanda pe „Naţional Arena”, într-un alt meci incendiar.

Sursa foto: Gazeta Sporturilor, Prosport

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea