Rămâi conectat

Ştirea zilei

Interceptări din dosarul utilajelor furate din U.E.: Şeful SRI Alba, certat de soţia unuia dintre inculpaţi pentru că s-a trezit cu anchetatorii pe cap

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Interceptări din timpul urmăririi penale făcute de procurorii DIICOT Hunedoara în cazul şefului SRI Alba, Ioan Tarnu şi al subofiţerului de poliţie de la BCCO Alba, Liviu Schiau, acuzaţi că ar fi susţinut gruparea hoţilor de utilaje agricole din spaţiul Uniunii Europene, au fost date publicităţii. Din acestea rezultă că suspecţii îi anunţau pe infractori ori de câte ori urma să îi salte poliţia. Potrivit procurorilor, Tarnu este suspectat că ar fi intervenit în favoarea inculpatului Mircea Stanciu, reţinut în dosar, în sensul ca la domiciliul acestuia din Miceşti să nu fie făcute descinderi sau percheziţii. În acest sens Ioan Tarnu ar fi luat legătura cu Liviu Schiau care ar fi urmat să-l anunţe despre acţiunile colegilor săi de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate. Gruparea monitorizată de DIICOT fura utilaje agricole şi de construcţii din Franţa, Italia, Olanda şi Grecia. Potrivit interceptărilor, soţia lui Mircea Stanciu discuta pe un ton familiar cu şeful SRI Alba, căruia îi reproşa că s-a trezit cu anchetatorii pe cap.
Discuţie telefonică între soţia inculpatului Mircea Stanciu şi şeful SRI Alba, din data de 14 aprilie, când a avut loc cea mai recentă descindere a poliţiştilor şi procurorilor în dosarul utilajelor furate din UE, din seria de trei făcute până acum.
Stanciu Nicoleta: No, aţi văzut ce cuvânt a avut?
Tarnu: Cum?
Stanciu Nicoleta: Am zis că ce cuvânt!
Tarnu: No… ce… ce… Ziceţi-mi concluziile.
Stanciu Nicoleta: Nimica. Fac percheziţie, iau toate documentele la verificat.
Tarnu: Nu-i nimic, foarte bine. Deci nu-ţi fă alte probleme. Da? (…) Şi câţi sunt? Cine-i?
Stanciu Nicoleta: E un domn (…) de la DIICOT Deva şi încă vreo doi… trei…. nu ştiu câţi.
Tarnu: Să-ţi dai tot concursu’ (…) că le poţi clarifica pe toate, că Mircea ştii tu cum vorbeşte.
Şi subofiţerul Liviu Schiau şi-ar fi dat tot concursul când a discutat cu Stanciu, spun procurorii. În acest sens stă mărturie o discuţie purtată în 2 aprilie 2011 între Mircea Stanciu şi Liviu Schiau.
Stanciu Mircea: No, nu te superi. Bine?
Schiau Liviu: Stai. Băi, băi Mircea mă! Nu mă supăr mă. Stai aşa mă! Mă, fii atent aicea. Tu orice ar fi pe lumea asta, tu eşti fratele meu şi am încheiat subiectu’. Da?
Stanciu Mircea: Bine mă. Mulţumesc.
Discuţiile interceptate de procurori în timpul urmăririi penale şi incluse ca probă în dosar nu i-au convins pe judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia să dispună arestarea celor doi pe o perioadă de 29 de zile, considerând că Tarnu şi Schiau pot fi cercetaţi în stare de libertate. Procurorii DIICOT au făcut recurs, ÎCCJ urmând să decidă în zilele următoare dacă şeful SRI Alba şi subofiţerul BCCOA vor rămâne în liberatate.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea