Rămâi conectat

Ştirea zilei

Interceptări din dosarul utilajelor furate din U.E.: Şeful SRI Alba, certat de soţia unuia dintre inculpaţi pentru că s-a trezit cu anchetatorii pe cap

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Interceptări din timpul urmăririi penale făcute de procurorii DIICOT Hunedoara în cazul şefului SRI Alba, Ioan Tarnu şi al subofiţerului de poliţie de la BCCO Alba, Liviu Schiau, acuzaţi că ar fi susţinut gruparea hoţilor de utilaje agricole din spaţiul Uniunii Europene, au fost date publicităţii. Din acestea rezultă că suspecţii îi anunţau pe infractori ori de câte ori urma să îi salte poliţia. Potrivit procurorilor, Tarnu este suspectat că ar fi intervenit în favoarea inculpatului Mircea Stanciu, reţinut în dosar, în sensul ca la domiciliul acestuia din Miceşti să nu fie făcute descinderi sau percheziţii. În acest sens Ioan Tarnu ar fi luat legătura cu Liviu Schiau care ar fi urmat să-l anunţe despre acţiunile colegilor săi de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate. Gruparea monitorizată de DIICOT fura utilaje agricole şi de construcţii din Franţa, Italia, Olanda şi Grecia. Potrivit interceptărilor, soţia lui Mircea Stanciu discuta pe un ton familiar cu şeful SRI Alba, căruia îi reproşa că s-a trezit cu anchetatorii pe cap.
Discuţie telefonică între soţia inculpatului Mircea Stanciu şi şeful SRI Alba, din data de 14 aprilie, când a avut loc cea mai recentă descindere a poliţiştilor şi procurorilor în dosarul utilajelor furate din UE, din seria de trei făcute până acum.
Stanciu Nicoleta: No, aţi văzut ce cuvânt a avut?
Tarnu: Cum?
Stanciu Nicoleta: Am zis că ce cuvânt!
Tarnu: No… ce… ce… Ziceţi-mi concluziile.
Stanciu Nicoleta: Nimica. Fac percheziţie, iau toate documentele la verificat.
Tarnu: Nu-i nimic, foarte bine. Deci nu-ţi fă alte probleme. Da? (…) Şi câţi sunt? Cine-i?
Stanciu Nicoleta: E un domn (…) de la DIICOT Deva şi încă vreo doi… trei…. nu ştiu câţi.
Tarnu: Să-ţi dai tot concursu’ (…) că le poţi clarifica pe toate, că Mircea ştii tu cum vorbeşte.
Şi subofiţerul Liviu Schiau şi-ar fi dat tot concursul când a discutat cu Stanciu, spun procurorii. În acest sens stă mărturie o discuţie purtată în 2 aprilie 2011 între Mircea Stanciu şi Liviu Schiau.
Stanciu Mircea: No, nu te superi. Bine?
Schiau Liviu: Stai. Băi, băi Mircea mă! Nu mă supăr mă. Stai aşa mă! Mă, fii atent aicea. Tu orice ar fi pe lumea asta, tu eşti fratele meu şi am încheiat subiectu’. Da?
Stanciu Mircea: Bine mă. Mulţumesc.
Discuţiile interceptate de procurori în timpul urmăririi penale şi incluse ca probă în dosar nu i-au convins pe judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia să dispună arestarea celor doi pe o perioadă de 29 de zile, considerând că Tarnu şi Schiau pot fi cercetaţi în stare de libertate. Procurorii DIICOT au făcut recurs, ÎCCJ urmând să decidă în zilele următoare dacă şeful SRI Alba şi subofiţerul BCCOA vor rămâne în liberatate.
Ioana PITICARIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale, atracția zilei pentru vizitatorii activităților desfășurate de Ziua Poliției Române

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO VIDEO| Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale, atracția zilei pentru vizitatorii activităților desfășurate de Ziua Poliției Române

Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale a fost atracția zilei, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, la activitățile desfășurate în cadrul Zilei Poliției Române.

Polițiștii au expus diverse mijloace de intervenție, echipamente de protecție și arme. Au fost expuse de la arme istorice, precum Kalasnikov-ul, până la arme ultramoderne, spre exemplu puști cu lunetă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micii curioși au fost invitați să încerce diverse echipamente de protecție, ca de exemplu scutul de fier sau vesta de protecție antiglonț, care cântărește nu mai puțin de 30 de kilograme, în momentul în care toate echipamentele necesare unei intervenții sunt încărcate pe ea.

Copiii au putut face poze îmbrăcați cu echipamentele de protecție și au putut admira îndeaproape armele ce se foloseau odinioară și cele care se folosesc acum în intervenții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Mărțișoarele vândute de voluntarii Leo Alba Iulia Fortress au adus fericire unor persoane cu dizabilități din Sebeș

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Mărțișoarele vândute de voluntarii Leo Alba Iulia Fortress au adus fericire unor persoane cu dizabilități din Sebeș

Organizația non-profit LEO Alba Iulia Fortress a susținut un eveniment caritabil, reușind să strângă o sumă de 5117 de lei.

Banii au fost obținuți prin organizarea unui eveniment social tematic de Ziua Îndrăgostiților intitulat „Stages of love” în data de 20 februarie și prin oferirea unor mărțișoare în schimbul donațiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mărțișoarele au fost confecționate manual de voluntarii LEO în colaborare cu Asociația „Diakoniewerk International”din Sebeș, în intervalul 28 februarie-1 martie.

Din această sumă au fost donați 2117 lei unor persoane cu dizabilități din Sebeș, restul fiind alocați proiectului “Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă” al Spitalului „Marie Curie”.
De asemenea, prin intermediul Districtului 124 LEO România, s-au donat bani și pentru a ajuta Turcia și Siria


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Elevii din clasele a XII-a și a XI-a de la Colegiul Militar din Alba Iulia au donat sânge. Misiunea lor, să aducă speranță bolnavilor care au nevoie de transfuzii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai mulți elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au donat sânge vineri, 24 martie 2023, aducând speranță persoanelor bolnave, care au nevoie de transfuzii de sânge.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Cel mai de preț dar pe care îl poți oferi cuiva este șansa la viață, la sănătate. Dorind să fie sprijin semenilor care au nevoie de ajutor, elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” s-au mobilizat din nou, iar vineri dimineață s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba cu o misiune specială: să doneze sânge!

Prin gestul lor nobil, mai mulți elevi din clasele a XII-a și a XI-a, alături de comandantul companiei I elevi, locotenent Cristi Popa, au adus speranță persoanelor bolnave, care au nevoie de transfuzii de sânge.

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia obișnuiesc să doneze periodic sânge, fiind astfel un ajutor de nădejde pentru comunitate și în același timp și un exemplu pentru alți tineri.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 7.30-13.00. Mai multe informații puteți obține la numărul de telefon 0258834050.

Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:

-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:

-hepatită (de orice tip)
-TBC
-sifilis
-malarie
-epilepsie si alte boli neurologice
-boli psihice
-bruceloză
-ulcer
-diabet zaharat
-boli de inimă
-boli de piele: psoriazis, vitiligo
-miopie forte peste (-) 6 dioptrii
-cancer


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare