Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Prezentaţi-vă din timp la APIA pentru depunerea documentelor!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul Judeţean Alba al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că termenul limită de preluare a cererilor de subvenţii pe suprafaţa agricolă este 15 mai, dată după care cererile vor fi preluate cu aplicarea unor sancţiuni de 1 la sută pentru fiecare zi de întârziere până în 9 iunie, zi după care nu vor mai fi înregistrate cereri.
Potrivit ultimei situaţii centralizate întocmite de APIA Alba, până la data de 29 aprilie fuseseră preluate 86,38 la sută din numărul cererilor preconizate, dar suprafaţa este de numai 48,06 la sută din total, a declarat Felicia Hondola, directorul APIA Alba. „Rog fermierii să-şi depună din timp la APIA cererile pe suprafaţă, pentru a evita aglomeraţia din ultimele zile aferente preluării”, a spus directoarea APIA Alba.
Totodată, cumpărătorii de lapte şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe trebuie să depună până în 16 mai declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzarile directe, realizate în anul de cotă 2010 – 2011, care s-a încheiat la 31 martie. Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului, iar în funcţie de cota deţinută, Caietul fermierului este de două tipuri: tip A (pentru producătorii care deţin cotă mai mare de 5.000 de kilograme) şi tip B (pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme). „Este important de menţionat că producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu au comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă”, a declarat Graţiela Mărgineanu, din cadrul APIA Alba. De asemenea, cumpărătorii din judeţul Alba, ca de altfel şi cei din Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu trebuie să depună, la Centrul Judeţean APIA Braşov declaraţia anuală privind cantitatea de lapte livrată de producători în anul de cotă 2010 – 2011, termenul limită fiind tot 16 mai.
După termenul de 16 mai, producătorii şi cumpărătorii riscă penalizări de 0,01 la sută pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, calculate din cantitatea alocată pentru vânzări directe, respectiv pentru livrări. Producătorul care nu respectă termenele şi obligaţiile privind declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva naţională. În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea