VIDEO: PDL Alba își va anunța candidații pentru parlamentare după ce află cu cine ”se bate”
PDL Alba își va desemna candidații pentru alegerile parlamentare din decembrie ținând cont de rezultatul unor sondaje interne dar și de contracandidații propuși de partidele din USL.
Precizarea a fost făcută de senatorul democrat-liberal Alexandru Pereș care a recunoscut că lista cu propuneri poate suferi modificări și este posibil să nu fie comunicată până în 20 septembrie.
”Avem un termen până în 20 septembrie; este, din punctul nostru de vedere, un termen rezonabil, dar trebuie să te raportezi și față de adversarul politic, să vezi ce oameni scoți, ce capacități ai, ce forțe va trebui să mobilizezi, ce mesaje trebuie să transmiți, sigur, și în ideea de a-l contracara pe cel care, să spunem, e un candidat serios pentru o anumită zonă”, a mai spus Pereș care a adăugat că cel mai probabil săptămâna viitoare, după ce ”USL-ul sosește din Deltă”, PDL Alba va ști exact cu cine ”se bate” în competiția electorală din 9 decembrie.
Membrii organizației PDL Alba au avut termen limită să-și anunțe opțiunea de a candida la alegerile parlamentare până în data de 6 septembrie. Deși nu a fost confirmată oficial, lista cuprinde 18 nume, respectiv: Alexandru Pereș, Clement Negruț, Corneliu Olar, Ștefan Bardan, Ioan Bogățan, Mihai Baco, Marcel Simion, Cornel Sandu, Claudiu Răcuci, Dorin Nistor, Radu Roșian, Traian Ursaleș, Aurel Voicu, Ionuț Fulea, Sorin Bumb, Oana Badea, Marius Costinaș și Tiberiu Todea.
Reamintim faptul că odată desemnați de Organizația Județeană candidații nu au garanția că vor intra în cursa pentru ocuparea unui fotoliu de senator sau deputat decât după ce trec și prin filtrul Comisiei de etică din cadrul partidului.
Potrivit președintelui comisiei, Monica Macovei, nu vor putea fi candidaţi cei care au fost condamnaţi definitiv, arestaţi preventiv sau trimişi în judecată, cei în privinţa cărora există indicii temeinice că ar fi săvârşit infracţiuni sau ar fi fraudat votul și cei pentru care ANI a trimis către instanţă constatări privind posesia unor averi disproporţionate în raport cu venitul sau cei pentru care există soluţii definitive în instanţe cu privire la averile disproporţionate. De asemenea alte criterii de selecție se referă la morala publică și traseismul politic, fiind excluși de pe liste candidaţii care prin imaginea lor afectează imaginea partidului și cei care au practicat în mod repetat traseismul politic.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci