Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: PDL Alba își va anunța candidații pentru parlamentare după ce află cu cine ”se bate”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PDL Alba își va desemna candidații pentru alegerile parlamentare din decembrie ținând cont de rezultatul unor sondaje interne dar și de contracandidații propuși de partidele din USL.

Precizarea a fost făcută de senatorul democrat-liberal Alexandru Pereș care a recunoscut că lista cu propuneri poate suferi modificări și este posibil să nu fie comunicată până în 20 septembrie.

Avem un termen până în 20 septembrie; este, din punctul nostru de vedere, un termen rezonabil, dar trebuie să te raportezi și față de adversarul politic, să vezi ce oameni scoți, ce capacități ai, ce forțe va trebui să mobilizezi, ce mesaje trebuie să transmiți, sigur, și în ideea de a-l contracara pe cel care, să spunem, e un candidat serios pentru o anumită zonă”, a mai spus Pereș care a adăugat că cel mai probabil săptămâna viitoare, după ce ”USL-ul sosește din Deltă”, PDL Alba va ști exact cu cine ”se bate” în competiția electorală din 9 decembrie.

Membrii organizației PDL Alba au avut termen limită să-și anunțe opțiunea de a candida la alegerile parlamentare până în data de 6 septembrie. Deși nu a fost confirmată oficial, lista cuprinde 18 nume, respectiv: Alexandru Pereș, Clement Negruț, Corneliu Olar, Ștefan Bardan, Ioan Bogățan, Mihai Baco, Marcel Simion, Cornel Sandu, Claudiu Răcuci, Dorin Nistor, Radu Roșian, Traian Ursaleș, Aurel Voicu, Ionuț Fulea, Sorin Bumb, Oana Badea, Marius Costinaș și Tiberiu Todea.

Reamintim faptul că odată desemnați de Organizația Județeană candidații nu au garanția că vor intra în cursa pentru ocuparea unui fotoliu de senator sau deputat decât după ce trec și prin filtrul Comisiei de etică din cadrul partidului.

Potrivit președintelui comisiei, Monica Macovei, nu vor putea fi candidaţi cei care au fost condamnaţi definitiv, arestaţi preventiv sau trimişi în judecată, cei în privinţa cărora există indicii temeinice că ar fi săvârşit infracţiuni sau ar fi fraudat votul și cei pentru care ANI a trimis către instanţă constatări privind posesia unor averi disproporţionate în raport cu venitul sau cei pentru care există soluţii definitive în instanţe cu privire la averile disproporţionate. De asemenea alte criterii de selecție se referă la morala publică și traseismul politic, fiind excluși de pe liste candidaţii care prin imaginea lor afectează imaginea partidului și cei care au practicat în mod repetat traseismul politic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea