Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

ITM Alba a aplicat amenzi de 11.500 de lei pentru exploatarea tinerilor prin muncă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Inspectorii ITM Alba au derulat, săptămâna trecută, controale având ca temă regimul de muncă al tinerilor cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani.

Au fost verificate în total 20 de unități în care s-au depistat nu mai puțin de 100 de deficiențe pentru care s-au aplicat două amenzi în valoare de 11.500 de lei și 68 de avertismente. La una dintre firme a fost depistat un minor aflat la muncă fără forme legale de angajare, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune de 10.000 de lei.

Potrivit șefului ITM Alba, jr. Dorel Aurel Fiț, Campania Naţională privind prevenirea şi combaterea exploatării copiilor/tinerilor prin muncă continuă până în data de 8 septembrie și are ca obiectiv conştientizarea angajatorilor privind obligaţia de a respecta legislaţia specifică, în vederea identificării și eliminării cazurilor de acest fel.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Valoarea indemnizaţiei pentru persoane cu dizabilităţi, crește de la 1 iunie 2024:. Câţi bani vor primi în plus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Valoarea indemnizaţiei pentru persoane cu dizabilităţi, crește de la 1 iunie 2024:. Câţi bani vor primi în plus Guvernul a aprobat majorarea indemnizaţiilor lunare pentru adultul cu handicap grav şi pentru copilul cu handicap grav, cu 10 puncte procentuale din indicatorul social de referinţă (ISR), începând cu luna iunie 2024, a informat Ministerul Muncii şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea