Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ITM Alba a aplicat amenzi de 11.500 de lei pentru exploatarea tinerilor prin muncă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectorii ITM Alba au derulat, săptămâna trecută, controale având ca temă regimul de muncă al tinerilor cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani.

Au fost verificate în total 20 de unități în care s-au depistat nu mai puțin de 100 de deficiențe pentru care s-au aplicat două amenzi în valoare de 11.500 de lei și 68 de avertismente. La una dintre firme a fost depistat un minor aflat la muncă fără forme legale de angajare, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune de 10.000 de lei.

Potrivit șefului ITM Alba, jr. Dorel Aurel Fiț, Campania Naţională privind prevenirea şi combaterea exploatării copiilor/tinerilor prin muncă continuă până în data de 8 septembrie și are ca obiectiv conştientizarea angajatorilor privind obligaţia de a respecta legislaţia specifică, în vederea identificării și eliminării cazurilor de acest fel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei împotrivă și 14 abțineri. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile chiar și după expirarea garanției. Producătorul va avea obligația să repare produsul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea