Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu – peste 225 de ani de tradiţie în învăţământul superior
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – ULBS este una dintre cele mai vechi universităţi din România, având o tradiţie de peste 225 de ani. Dezvoltarea de-a lungul timpului a învăţământului universitar sibian oferă candidaţilor de pretutindeni posibilitatea de a opta pentru cele mai generoase programe de studiu derulate prin cele 9 facultăţi care formează structura ULBS.
La ora actuală, oferta educaţională a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu este una generoasă, programele de studii sunt compatibile cu cele ale Uniunii Europene, iar deschiderea spre nou, spre programele de studii cerute pe piaţa forţei de muncă sunt apreciate şi solicitate de candidaţii noştri. Pentru sesiunea de toamnă mai sunt disponibile următoarele locuri: Facultatea de Teologie – 136, Facultatea de Drept – 396, Facultatea de Litere şi Arte – 278, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane – 659, Facultatea de Inginerie – 573, Facultatea de Ştiinţe – 208, Facultatea de Medicină – 37, Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului – 339, Facultatea de Ştiinţe Economice – 84, a arătat Daliana Drăguţescu, purtătorul de cuvânt al ULBS. Calendarul admiterii şi alte informaţii utile candidaţilor se găsesc pe site-ul oficial www.ulbs.ro.
În fiecare an, Universitatea „Lucian Blaga” îşi deschide porţile pentru un număr de aproximativ 30.000 de studenţi, la toate formele de învăţământ, cu aportul valoros a peste 800 de cadre didactice universitare.
Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu este preocupată în permanenţă de garantarea celor mai calitative servicii sociale, iar la dispoziţia studenţilor se află o largă paletă de posibilităţi pentru care să opteze în vederea consolidării relaţiilor cu mediul academic. În prezent, universitatea dispune de peste 2.000 de locuri de cazare în cămine care oferă condiţii excepţionale, iar mâncarea servită la cantina-restaurant a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu a fost, nu de puţine ori, descrisă de către studenţi ca fiind „ca la mama acasă”. ULBS îşi focalizează preocupările în vederea asigurării şi extinderii spaţiilor de cazare pentru studenţii universităţii la standarde internaţionale. Astfel, în primăvara lui 2012 a avut loc inaugurarea Căminului Studenţesc Academica, un cămin care dispune de 25 de apartamente cu o cameră şi 5 apartamente cu două camere, mobilate şi dotate cu toate facilităţile corespunzătoare.
În scopul lărgirii ofertei de petrecere a timpului liber de către studenţii şi cadrele didactice, se fac demersuri pentru asigurarea unei baze sportive proprii ULBS.
În permanenţă conducerea Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu acordă sprijin şi suport logistic celor 11 asociaţii studenţeşti care activează în cadrul ULBS ca parteneri importanţi în procesul de dezvoltare şi consolidare a universităţii.
Studenţii Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu beneficiază de o legitimaţie de student (cardul ULBS My Card) pe care o pot folosi pentru accesul în Biblioteca Centrală Universitară şi în căminele studenţeşti şi care poate fi încărcată cu bani pentru a achita contravaloarea mesei la cantina studenţească şi la cafeteriile universităţii, subliniază Daliana Drăguţescu. Aşadar, absolvenţii de liceu pot opta pentru înscrierea la universitatea din Sibiu, aflată la numai o oră de mers cu maşina din Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor