Rămâi conectat

Actualitate

Medici de renume din Germania, interesaţi de o colaborare cu Spitalul Judeţean Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a primit vizita unei delegaţii din Germania, grupul fiind alcătuit din trei medici de renume ai clinicii MediClin, printre care şi un român şi anume prof. dr. Alexander Tejas, medicul şef al Clinicii de Anesteziologie MediClin, care îşi desfăşoară activitatea de peste 30 de ani în Germania. Domnia sa, împreună cu prof. dr. Dietrich Gulba, coordonatorul secţiei de Cardiologie din Clinica MediClin şi dr. Müntaz Köksal, directorul Clinicii de Oncologie şi Radioterapie din Bonn au ajuns la Alba Iulia pentru a crea o punte de legătură între medicii de la noi şi cei de la Clinica MediClin. Practic aceşti oameni sunt interesaţi de crearea unei colaborări, benefică atât pentru cadrele medicale cât mai ales pentru bolnavii cardiaci şi cei cu cancer care ar putea beneficia mai uşor de servicii medicale de calitate, bolnavi a căror viaţă depinde de multe ori de un timp redus de acţionare, de aparatură şi intervenţii performante etc. Prin implicarea MediClin, la noi în ţară va fi implementat, în vara acestui an, un centru de cardiologie, la Otopeni.
La întâlnirea de la Spitalul Judeţean Alba au participat alături de conducerea unităţii şi cadre medicale, specialişti în domeniul cardiologiei şi oncologiei. S-au purtat discuţii legate de actul medical, de posibilităţile de la noi şi cele din Germania, necesitatea investiţiei în sistemul sanitar, a creării unei reţele de laboratoare de cateterism cardiac etc. dar şi despre posibilitatea stabilirii unei colaborări. „Putem comunica şi găsi o modalitate de colaborare, noi nu vrem decât să ajutăm. Suntem dispuşi să vorbim cu colegii noştri de la spitalul din Alba Iulia să vedem cum putem stabili o legătură”, a precizat dr. Alexander Tejas. Medicii de la noi ar putea ajunge la stagii de perfecţionare la concernul din Germania care cuprinde 34 de clinici şi 19 policlinici, pentru o perioadă de 2-3 luni, încă din luna mai a acestui an, în perioada respectivă având loc selecţia cadrelor medicale în acest sens.
Mulţi dintre pacienţii români apelează la medicii germani pentru operaţii pe cord, lunar numărul acestora ajungând chiar la 80. Şeful secţiei ATI a Spitalului Judeţean Alba, dr. Ionel Mucea, a fost operat la o astfel de clinică nemţească, domnia sa precizând că „acolo se merge pe siguranţa pacientului, se ţine cont de costuri, eficienţă şi profit, banii nu se aruncă”. Pentru pacienţii care ajung la spitalul din Alba Iulia cu infarct miocardic şi necesită o intervenţie pe cord numai transportul către clinica din Cluj Napoca durează 60 de min, timp care ar trebui folosit pentru operaţia în sine. Tocmai de aceea existenţa unui laboratoar de cateterism cardiac este vitală, la fel cum necesară este şi aparatura de radioterapie în cazul bolnavilor de cancer. Medicii din Germania au spus că îşi doresc să sprijine înfiinţarea unor astfel de laboratoare în municipiul Alba Iulia. Managerul unităţii spitaliceşti, Nicoleta Coşarcă, a precizat că pentru finanţarea laboratoarelor ar putea fi realizat un parteneriat public-privat sau accesate fonduri europene. Să sperăm că finalitatea acestei vizite va duce la o colaborare fructuoasă pentru ambele părţi. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat, potrivit Agerpres. Citește și: PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea