Rămâi conectat

Actualitate

Universitatea „1 Decembrie 1918”: Concurs de informatică internaţional online!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu Uniunea Profesorilor de Informatică din Romania şi Universitatea Politehnică Bucureşti, a găzduit vineri, 29 iunie, etapa internaţională a NetRiders CCENT şi IT Essentials în cadrul EU/RCIS 2012 International Netriders Competition. Evenimentul este coordonat de lect. univ. dr. Ovidiu Domşa (UAB) şi Emil Onea (UPIR). 

NetRiders este un concurs de reţele desfăşurat la nivel mondial, creat de Cisco Networking Academy. În concurs se testează atât elemente teoretice din curricula IT Essentials si CCNA®, cât şi activităţi de simulare care utilizează Cisco Packet Tracer. Acest soft permite studenţilor/elevilor să construiască, să configureze şi să depaneze reţele virtuale singuri sau în colaborare cu alţii şi este o unealtă de predare şi învăţare populară în academii. Concursul are o probă teoretică cu 100 de întrebări şi o probă practică folosind simulatoare de echipamente de reţea, cu durata de câte 60 de minute fiecare. Câştigătorii etapei naţionale NetRiders CCENT şi IT Essentials, elevi din întreaga ţară, au răspuns online provocării Cisco.

Gazda competiţiei din Alba Iulia a asigurat în laboratorul Reţea Academică de eLearning al universităţii condiţii de concurs cu supraveghere video, simulatoare şi dotări moderne din cadrul Academiei locale CISCO UNIDEC. Concursul este supravegheat de Lucia Roşculete, care deţine prima poziţie în clasamentul EMEA 2011 CCNA NetRiders, instructor al Academiei Cisco Universitatea Politehnica Bucuresti, Daniel Popa, profesor la Colegiul „Aurel Vlaicu” din Orăştie şi supervizat de Nicolai Sandu, Cisco Area Academy Manager. Clasamentul internaţional după derularea probelor va fi publicat pe data de 30 iunie 2012.

Competiţia NetRiders sprijină învăţarea şi se bazează pe aptitudinilepe care le dobândesc studenţii în cadrul pregătirii lor. Acest oncurs anual aduce un plus comunităţii online de absolvenţi Cisco Networking Academy, angajând elevi şi studenţi de pe întreg globul in rezolvarea unor provocări similare, folosind instrumente comune.
Robert GHERGU 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii

Bera Larisa

Publicat

în

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii În urma unei furtuni puternice, care a avut loc luni 22 iulie, în jurul orei 16.00, autoscara din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost mobilizată pentru a interveni la Universitatea „1 Decembrie 1918” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea