8-9 aprilie: Primul hackathon din Alba Iulia, în cadrul proiectului ”Alba Iulia Smart City 2018”. Concurs de proiecte IT, pe echipe, la UAB

Primăria municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu Orange România, Tech Lounge și Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, organizează în zilele de 8-9 aprilie a.c. etapa de Hackathon a programului național Innovation Labs 2017, la sediul Universității „1 Decembrie 1918” – Facultatea de Științe Exacte și Inginerești. Acesta este primul hackathon din Alba Iulia, eveniment parte a proiectului pilot de oraș inteligent demarat de Orange și care marchează debutul colaborării Tech Lounge cu municipalitatea albaiuliană în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City 2018.

Înscrierea echipelor în concurs este gratuită și se realizează pe www.innovationlabs.ro/register până pe 6 aprilie, ora 23:55, urmând ca vineri, 7 aprilie, să aibă loc confirmarea echipelor participante.

Hackathon-ul este o întâlnire de tip concurs, care se desfăşoară pe echipe. Într-o sesiune prelungită de lucru – de sâmbătă dimineaţa până a doua zi – elevi, studenţi, absolvenţi de universităţi tehnice, telecomunicaţii, business şi zona creativă, precum şi pasionaţi de IT&C au ocazia de a-şi expune, dezvolta, aplica şi testa proiectele sub coordonarea Tech Lounge și a mentorilor din cadrul Orange România.

Ediția Innovation Labs din Alba Iulia este organizată pe trei direcții: orașe inteligente, agricultură și energie. Echipele participante, albaiulieni și echipe din alte orașe deopotrivă, vor contribui la întărirea poziției Alba Iuliei de prim oraș inteligent din România, prin adoptarea noilor tehnologii care susțin obiectivul de digitalizare a administrației publice locale și de promovare turistică.

Pentru ca ideile sau proiectele care vor trece de etapa hackathon-ului să se transforme în produse fiabile și afaceri sustenabile, echipele vor primi sprijin constant din partea mentorilor în cadrul programului de pre-accelerare de 3 luni ce se va finaliza cu evenimentul Demo Day. Orange România va facilita accesul la tehnologie, precum și un mediu de testare real prin infrastructura de smart city implementată la Alba Iulia. De asemenea, echipele vor avea acces la datele deja colectate prin soluțiile de oraș inteligent instalate, astfel încât să dezvolte alte aplicații utile cetățenilor, afacerilor și administrației locale. Detalii despre soluțiile tehnice oferite de Orange România sunt disponibile pe www.innovationlabs.ro/tech, acestea putând fi accesate înaintea Hackathon-ului.

Prin participarea la Innovation Labs, concurenţii vor avea posibilitatea de a da viaţă ideilor inovative şi de a obţine finanţarea necesară pentru a-şi putea dezvolta şi vinde soluțiile finale.

Innovation Labs este un pre-accelerator de start-up-uri cu profil tehnic care a fost inițiat la Universitatea Politehnică București în 2011 de către Prof. Dr. Ing. Răzvan Rughiniș, Andrei Pitiș și Bogdan Iordache. În ultimii trei ani de zile, a crescut în amploare, în prezent cooptând instituții academice din România care acoperă cca 80% dintre absolvenții anuali, la nivel național, ai specializărilor vizate. De asemenea, numărul și greutatea partenerilor, precum și amploarea vizibilității în media au crescut considerabil, de-a lungul anilor.

Anul acesta s-au organizat deja 5 hackathoane în 5 orașe ale țării precum București, Cluj-Napoca, Sibiu, Iași și Timișoara urmând ca cel de al 6-lea hackathon să fie  organizat la Alba Iulia. Pe data de 24 mai a.c., va avea loc la București evenimentul naţional Demo Day unde, în prezenţa reprezentanţilor mediului de afaceri, a investitorilor, a autorităţilor administraţiilor locale şi guvernamentale şi a presei, câştigătorii concursului organizat în Alba Iulia și în celelalte orașe din România vor putea prezenta evoluția proiectelor. Mai multe detalii despre hackathonul de la Alba Iulia şi despre Innovation Labs pot fi găsite pe site-ul www.innovationlabs.ro.

Persoane de contact:

Tech Lounge, Doamna Flavia HUSAR, Director comunicare, flavia.husar@tech-lounge.ro

Orange România, Alexandra Pascali, PR Specialist, alexandra.pascali@orange.com

Primăria municipiului Alba Iulia, Liviu STANCIU, responsabil comunicare, albaiuliasmartcity@apulum.ro, Tel: 0372586428.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...