52 de cadre medicale infectate cu COVID-19 la Spitalul Județean din Suceava. Unitatea va fi închisă, dezinfectată și transformată în spital pentru bolnavi

52 de cadre medicale infectate cu COVID-19 la Spitalul Județean din Suceava. Unitatea va fi închisă, dezinfectată și transformată în spital pentru bolnavi

Spitalul Județean din Suceava va fi închis și transformat în spital pentru bolanii infectați cu coronavirus. Această decizie vine după ce numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 52, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

După ce va fi dezinfectat 48 de ore, la spitalul din Suceava urmează să fie detașați medici de la spitalele din județ, dar și din alte județe.

Începând din această dimineață, Spitalul Municipal Rădăuți a devenit spitalul de resort la nivelul județului Suceava.

INFORMARE COVID-19

„Tot ceea ce înseamnă urgențe medicale la nivelul întregului județ va ajunge la Spitalul Municipal Rădăuți. Am purtat discuții cu DSP Suceava și cu Serviciul de Ambulanță care m-a anunțat că ambulanțele sunt pe drum către Spitalul Municipal Rădăuți. În momentul de față avem stocuri de materiale care ne pot asigura funcționarea în condițiile care tocmai s-au modificat pentru un termen mai scurt decât termenul care era anterior, pentru aproximativ o săptămână, zece zile”, a declarat, într-o conferință de presă, Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

Luni dimineață, la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava 18 medici și 9 asistenți medicali erau confirmați pozitiv, numărul acestora crescând pe parcusul zilei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...