Rămâi conectat

Curier Județean

456 de elevi din județul Alba au continuat să fie ajutați prin Proiectul „Prin Educație spre Vocație!”. „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” susține copiii în condițiile pandemiei

Publicat

în

456 de elevi din județul Alba au continuat să fie ajutați prin Proiectul „Prin Educație spre Vocație!”. „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” susține copiii în condițiile pandemiei

Elevii continuă „Educația spre vocație”. Serviciile educative și sociale ale Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” susțin copiii în condițiile pandemiei

În perioada vacanței prelungite, 456 de elevi din județul Alba au continuat să fie ajutați prin Proiectul „Prin Educație spre Vocație!”. Educatorii au păstrat permanent legătura cu copiii, organizându-se activități remediale și recreative online comune și particulare. Toți copiii care nu au avut acces la internet au primit vizite regulate ale educatorilor, care le-au transmis sau preluat fișele de lucru adaptate fiecărui elev. Acestor copii li se adaugă alte sute de elevi care au frecventat zilnic Centrele de zi din județ sau care au fost ocrotiți în Casele de tip familial. Mulți dintre elevi au participat la activități în aer liber și la excursii tematice.

Electrica Furnizare Discount

„Cu toate restricțiile necesare acestei perioade, copiii au nevoie de continuitate în educație, au nevoie de mult mai multă grijă și dragoste din partea familiei și a educatorilor. În acest sens e necesar să găsim soluții noi, adaptate, pentru a le fi alături în îngrijorările și greutățile care li se adugă zilnic pe umerii lor firavi. În cele 51 de centre educaționale și sociale Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, a crescut mult, în această perioadă, atenția și grija față de cei peste 1000 de copii ocrotiți” – a declarat Daniela Truța – directorul executiv al Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”

În această perioadă s-a încheiat și o nouă etapă în pregătirea profesională a educatorilor din Proiectul „Prin Educație spre Vocație!”. Sub coordonarea specialiștilor organizației Newschool din Norvegia, au fost însușite și experimentate metode de educație remedială și vocațională a copiilor aflați în dificultate, care au obținut rezultate spectaculoase în sistemul de învățământ norvegian. Scopul cursului a fost acela de a crește calitativ atât actul didactic cât și demersurile formativ-educative, de a abilita profesorii să medieze procese de îmbunătățire personală la elevi, să conducă cu eficiență procese de învățare dinspre sine însăși înspre ceilalți.

„Cursurile desfășurate au inclus interacțiuni structurate în grupul mare de profesori, sarcini de lucru în grupuri mici și sarcini individuale, au fost explorate tehnici educaționale specific modelului norvegian, aplicabile în școala din România, și modalități experiențiale de învățare pentru dezvoltarea personală și coeziunea grupului de profesori. Participanții au avut ocazia să exploreze împreună, ghidați de formatori, cum pot facilita exerciții creative care să crească motivația și să inspire creativitatea copiilor” – a declarat psiholog Nicoleta Presecan, manager de formare.

Proiectul „Educație spre vocație!” este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iullia” în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Obiectivul proiectului este Creșterea gradului de incluziune socială și menținerea în sistemul de educaţie a 645 de elevi în situații de risc din regiunile Centru si Nord–Vest prin crearea de activități de tipul „Școală după școală”. Operator de program fiind Fondul Român de Dezvoltare Socială. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni și are o valoare totală de 524.499 lei din care 708.073 este contribuție privată.

În județul Alba, în cadrul Proiectului „Educație spre Vocație” sunt organizate 17 clase de tip „Școală după școală” în colaborare cu: Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” Sântimbru Sat, Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” Sântimbru Fabrică, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ighiu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Țelna, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Șard, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, Școala Gimnazială „Demetriu Radu” Rădești, Școala Gimnazială Berghin, Școala cu clasele I-VIII Miraslău, Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, Centrul de zi pentru copii „Cuvioasa Parascheva ” Alba Iulia și Centrul educational de zi pentru copii „Sf. Nicolae” Alba Iulia.

Biroul de Presă al Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Cugirul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă: Au fost aprinse luminițele decorative de Crăciun

Publicat

în

Cugirul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă: Au fost aprinse luminițele decorative de Crăciun

Într-o atmosferă veselă, luni seara, pe bulevardul central al orașului Cugir zeci de localnici au venit să asiste la aprinderea luminițelor din bradul de Crăciun și să se bucure de evenimentele consacrate sărbătorilor de iarnă.

Aprinderea luminițelor de Crăciun a fost prilej de sărbătoare pentru cugireni, care au ieșit în număr mare în centrul orașului.

Bradul natural a fost împodobit cu instalații, iar aproape de el se află un pod de lumini. De asemenea, în fața Catedralei și a bradului, a fost amplasată o instalație de lumini sub forma anului care va veni, 2022.

Electrica Furnizare Discount

După un an în care prezența publicului nu a fost permisă din cauza pandemiei, cugirenii pot să se bucure din nou de spiritul sărbătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Ultramaratonistul Polgar Levente va alearga de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei

Publicat

în

Ultramaratonistul Polgar Levente va alearga de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei

Ultramaratonistul Levente Polgar Ioan, un aiudean de origine maghiară, va alerga, miercuri, 1 decembrie, de la Aiud la Alba Iulia, îmbrăcat în tricoul Invictus, în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei.

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Ceremonie militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Deja a devenit o tradiție ca de Ziua Națională, sportivul aiudean să alerge cei aproximativ 30 de kilometri dintre Aiud şi Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 DECEMBRIE, la Alba Iulia, ZIUA NAȚIONALĂ 2021: 550 de militari vor defila în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918

„Pe 1 Decembrie voi alerga de la Aiud la Alba Iulia. Cine vrea să se alăture dimineata la 8 plec din fata primăriei Aiud. Voi purta tricoul INVICTUS în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei!”, a scris Levi pe facebook.

Electrica Furnizare Discount

Levente Polgar Ioan este unul dintre cei mai buni alergători din județul Alba în ciuda handicapului pe care îl are. El și-a pierdut mâna dreaptă la șase ani în urma unui accident feroviar. Sportivul a fost primul concurent cu un handicap fizic din istoria celei mai dure competiţii din lume, 6633 Arctic Ultra.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| „Imagini în oglinda timpului”: Carte despre istoria orașului Marii Uniri de la 1918, lansată de un polițist din Alba Iulia

Publicat

în

„Imagini în oglinda timpului”: Carte despre istoria orașului Marii Uniri de la 1918, lansată de un polițist din Alba Iulia

Cristian Mureșan, un polițist de investigații criminale din Alba Iulia, va lansa în seara zilei de marți, 30 noiembrie, o carte despre istoria orașului Marii Uniri.

„Imagini în oglinda timpului” este titlul cărții pe care Cristian Mureșan, colegul nostru din Alba Iulia, urmează să o lanseze astăzi.

Între copertele ei, se regăsește invitația de a cunoaște istoria orașului Marii Uniri de la 1918, Alba Iulia, atât orașul nou, cât și cel vechi.

Electrica Furnizare Discount

Și pentru că mâine, 1 Decembrie, sărbătorim 103 ani de la Marea Unire, vă invităm să cunoașteți istoria frumosului oraș și să acceptați ca ghid să vă fie Cristian Mureșan, un polițist de investigații criminale, mândru că e român și care își dedică timpul liber pasiunii sale pentru istoria acestui popor”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare