Rămâi conectat

Curier Județean

456 de elevi din județul Alba au continuat să fie ajutați prin Proiectul „Prin Educație spre Vocație!”. „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” susține copiii în condițiile pandemiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

456 de elevi din județul Alba au continuat să fie ajutați prin Proiectul „Prin Educație spre Vocație!”. „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” susține copiii în condițiile pandemiei

Elevii continuă „Educația spre vocație”. Serviciile educative și sociale ale Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” susțin copiii în condițiile pandemiei

În perioada vacanței prelungite, 456 de elevi din județul Alba au continuat să fie ajutați prin Proiectul „Prin Educație spre Vocație!”. Educatorii au păstrat permanent legătura cu copiii, organizându-se activități remediale și recreative online comune și particulare. Toți copiii care nu au avut acces la internet au primit vizite regulate ale educatorilor, care le-au transmis sau preluat fișele de lucru adaptate fiecărui elev. Acestor copii li se adaugă alte sute de elevi care au frecventat zilnic Centrele de zi din județ sau care au fost ocrotiți în Casele de tip familial. Mulți dintre elevi au participat la activități în aer liber și la excursii tematice.

„Cu toate restricțiile necesare acestei perioade, copiii au nevoie de continuitate în educație, au nevoie de mult mai multă grijă și dragoste din partea familiei și a educatorilor. În acest sens e necesar să găsim soluții noi, adaptate, pentru a le fi alături în îngrijorările și greutățile care li se adugă zilnic pe umerii lor firavi. În cele 51 de centre educaționale și sociale Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, a crescut mult, în această perioadă, atenția și grija față de cei peste 1000 de copii ocrotiți” – a declarat Daniela Truța – directorul executiv al Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”

În această perioadă s-a încheiat și o nouă etapă în pregătirea profesională a educatorilor din Proiectul „Prin Educație spre Vocație!”. Sub coordonarea specialiștilor organizației Newschool din Norvegia, au fost însușite și experimentate metode de educație remedială și vocațională a copiilor aflați în dificultate, care au obținut rezultate spectaculoase în sistemul de învățământ norvegian. Scopul cursului a fost acela de a crește calitativ atât actul didactic cât și demersurile formativ-educative, de a abilita profesorii să medieze procese de îmbunătățire personală la elevi, să conducă cu eficiență procese de învățare dinspre sine însăși înspre ceilalți.

„Cursurile desfășurate au inclus interacțiuni structurate în grupul mare de profesori, sarcini de lucru în grupuri mici și sarcini individuale, au fost explorate tehnici educaționale specific modelului norvegian, aplicabile în școala din România, și modalități experiențiale de învățare pentru dezvoltarea personală și coeziunea grupului de profesori. Participanții au avut ocazia să exploreze împreună, ghidați de formatori, cum pot facilita exerciții creative care să crească motivația și să inspire creativitatea copiilor” – a declarat psiholog Nicoleta Presecan, manager de formare.

Proiectul „Educație spre vocație!” este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iullia” în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Obiectivul proiectului este Creșterea gradului de incluziune socială și menținerea în sistemul de educaţie a 645 de elevi în situații de risc din regiunile Centru si Nord–Vest prin crearea de activități de tipul „Școală după școală”. Operator de program fiind Fondul Român de Dezvoltare Socială. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni și are o valoare totală de 524.499 lei din care 708.073 este contribuție privată.

În județul Alba, în cadrul Proiectului „Educație spre Vocație” sunt organizate 17 clase de tip „Școală după școală” în colaborare cu: Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” Sântimbru Sat, Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” Sântimbru Fabrică, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ighiu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Țelna, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Șard, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, Școala Gimnazială „Demetriu Radu” Rădești, Școala Gimnazială Berghin, Școala cu clasele I-VIII Miraslău, Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, Centrul de zi pentru copii „Cuvioasa Parascheva ” Alba Iulia și Centrul educational de zi pentru copii „Sf. Nicolae” Alba Iulia.

Biroul de Presă al Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea