Rămâi conectat

Ştirea zilei

4 aparate de ventilație pentru Spitalul Municipal Sebeș: Licitația în valoare de 326.428 lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Municipal Sebeș a lansat de curând în SEAP o licitație pentru achiziționarea aparaturii medicale pentru proiectul „Acord cadru de furnizare aparat de ventilație”, investiție de 326.428 lei.

Spitalul Municipal Sebeș este situat în centrul ţării, la intersecția autostrăzilor A1 cu A10 și la intersecția mai multor drumuri naționale și județene, într-o zona cu un puternic potențial industrial și turistic.

Municipiul Sebeș este puternic industrializat, cu o populație activă, necesitând servicii medicale de prevenire și tratament a bolilor profesionale și accidentale.

Structura spitalului permite acordarea de servicii medicale de specialitate pentru nou născuți, copii și adulți din orașul Sebeș, din împrejurimi, dar şi din alte judeţe. Activitatea clinică se realizează prin activităţi de diagnostic şi tratament pentru pacienți, organizată pe o gamă largă de specialităţi și asigurând servicii medicale la circa 60.000 de locuitori.

Serviciile medicale sunt asigurate de o echipă ce reuneşte peste 263 de angajaţi, dintre care 56 sunt medici cu specializare în toate ramurile medicale de bază: medicină internă, pneumologie, ortopedie, chirurgie, pediatrie, obstetrică și ginecologie, ORL, dermatovenerologie, reabilitare medicală, infecțioase, cardiologie, neurologie, gastroenterologie, medicină de urgenţă, anestezie şi terapie intensivă, epidemiologie, servicii paraclinice, etc. Având o activitate diversificată, aceasta se desfășoară în mai multe locații, specializate pentru diagnosticul şi tratamentul diferitelor afecțiuni.

Se au în vedere atât situația epidemiologică națională și internațională în ceea ce privește evoluția și manifestarea virusului SARS-CoV-2, precum și situațiile care pot apărea în saloanele de terapie intensivă/postoperator sau pe durata transportului intraspitalicesc, cu eventuala recuperare ulterioară a contravalorii aparatelor din fondurile europene alocate combaterii pandemiei de SARS-CoV-2.

Urmare a cererii internațională de ventilatoare, cât și a faptului România nu este considerată, în acest moment, în necesitate de ventilatoare, livrările de ventilatoare către piața românească se fac cu dificultate și întârziere, ofertele neputând acoperi cererile.

Din acest motiv autoritatea contractantă a ales varianta încheierii unui acord cadru de furnizare, pe șase luni, cu trei ofertanți, lăsând posibilitatea acestora obțină și poată furniza produsele, precum și dispună de un număr de ventilatoare între 1 și 4, în funcție de necesități.

Necesitatea ventilării monitorizate a pacienților care au deficiențe respiratorii, fie ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2, sau a celor internați pe secțiile de terapie intensive și în timpul transportului intraspitalicesc. Este necesară existența unei turbine performante, care permită funcționarea independentă a aparatului și nu necesite aer comprimat din rețeaua spitalului pentru buna funcționare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea