Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

30 de milioane de euro pentru transformarea Sebeșului. Radu Cristian, președintele PSD Sebeș și Victor Negrescu, la Bruxelles

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am avut o întâlnire de succes cu domnul Nicola Aimi, Senior Expert for Cohesion Policy la DG Regio. Scopul acestei întâlniri a fost de a discuta despre un proiect semnificativ, prin care mi-am propus să dezvolt municipiul Sebeș.

Direcția Generală Politică Regională și Urbană (DG REGIO) este responsabilă de gestionarea și implementarea proiectelor UE, la nivelul regiunilor și orașelor statelor membre. Experții săi, precum domnul Nicola Aimi, se ocupă de cele mai importante decizii în ceea ce ține de modul în care sunt cheltuiți banii europeni, precum și de realizarea cu succes a planurilor de dezvoltare a mediului urban, așa cum ne dorim să se întâmple și în cazul municipiului Sebeș.

Astfel, în calitate de reprezentant al comunității locale, am purtat o serie de discuții cu domnul Nicola Aimi, prin care i-am solicitat sprijinul pentru proiectul nostru de restaurare și îmbunătățire a centrului istoric al orașului Sebeș. Scopul nostru este să transformăm centrul istoric într-o destinație mai atractivă pentru turiști, păstrând în același timp patrimoniul arhitectural și cultural al orașului.

Proiectul pe care l-am prezentat cuprinde numeroase componente esențiale, menite să schimbe radical înfățișarea centrului municipiului Sebeș. Estimarea costului total al proiectului se ridică la puțin peste 32.000.000 € și necesită sprijin și finanțare adecvată pentru a deveni realitate.

Am subliniat, în timpul întâlnirii noastre, importanța revitalizării centrului istoric al Sebeșului, evidențiind moștenirea istorică și diversitatea culturală a comunității noastre. Acest proiect ar putea transforma Sebeșul într-o destinație istorică și culturală prosperă, care va atrage vizitatori din întreaga țară și va îmbunătăți considerabil calitatea vieții locuitorilor noștri. Întâlnirea noastră nu ar fi fost posibilă fără eforturile depuse de europarlamentarul Victor Negrescu care, de-a lungul timpului, s-a dovedit a fi unul dintre cei mai importanți garanți a proiectelor de acest fel.

Domnul Nicola Aimi, Senior Expert for Cohesion Policy la DG Regio, a fost receptiv la solicitarea noastră și a promis să analizeze posibilitatea de a aloca fonduri sau de a include proiectul în programele de finanțare viitoare.

Sunt extrem de entuziasmat de perspectiva de a transforma Sebeșul într-un centru istoric și cultural prosper, care va atrage vizitatori, investiții și noi locuitori.

În calitate de reprezentant al comunității locale a municipiului Sebeș, sunt hotărât să fac tot ce este necesar pentru a vedea acest proiect devenind realitate și pentru a contribui la dezvoltarea orașului nostru!

Radu Cristian,

Președintele PSD Sebeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea