Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

29 septembrie 2018: Termenul până la care beneficiarii Start-Up Nation 2017 pot solicita banii

Mondoc Adriana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Mai puţin de o lună  mai au la dispoziţie câştigătorii din programul Start-Up Nation 2017 pentru a solicita banii de la stat, în condiţiile în care termenul-limită, 29 septembrie, nu va fi prelungit, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, remis, miercuri, AGERPRES.

Beneficiarii au obligaţia, conform procedurii de implementare a programului, ca în maximum un an de la intrarea în vigoare a Acordurilor de finanţare să efectueze cheltuielile şi să depună documentaţia aferentă cererii de plată/rambursare la sediul Agenţiilor pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului, dar nu mai târziu de 29 septembrie 2018.

„Nu va fi nicio amânare, 29 septembrie este ultima zi de depunere a cererilor de plată pentru că, la sfârşitul lunii decembrie, va fi ultima zi de plată în Start Up Nation 2017. Îi rog pe toţi cei care au aplicat în Start-Up Nation 2017 să vină cât mai repede la ghişeele agenţiilor regionale şi la băncile partenere, astfel încât să intre cât mai repede în posesia finanţării, pentru că bani există, sunt în conturile băncilor şi în conturile agenţiilor regionale’, a declarat Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, citat în comunicat

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Finalizarea ediţiei 2017 a Start-Up Nation este o premisă esenţială pentru demararea ediţiei 2018 a programului, aşteptat şi solicitat de mii de întreprinzători care vor să investească în viitorul lor, au adăugat reprezentanţii ministerului.

La 15 iunie 2017 aplicaţia pentru depunerea online a planurilor de afaceri pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile de 200.000 lei/beneficiar pentru înfiinţarea şi demararea unei afaceri devenea activă.

O lună mai târziu, la închiderea aplicaţiei, numărul planurilor de afaceri înregistrare în program – 19.297 de planuri – a depăşit orice aşteptări, confirmând strategia Guvernului României de consolidare a ecosistemului IMM-urilor prin susţinerea spiritului antreprenorial, se mai arată în comunicat.

Au fost verificate 10.000 de planuri de afaceri şi semnate 8.444 de contracte, dintre care: 4.538 contracte în domeniul producţiei, 595 contracte în domeniul IT, 2.522 contracte în domeniul industriilor creative şi 789 contracte în domeniul serviciilor.

Start-Up Nation 2017 a determinat crearea a 21.019 de noi locuri de muncă în economia românească, din care aproape 80% (16.860 locuri de muncă) au fost ocupate de persoane din rândul şomerilor, absolvenţilor sau persoanelor defavorizate.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Condițiile în care un tânăr sub 18 ani poate conduce un autoturism: Legea a fost adoptată de către Senat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Condițiile în care un tânăr sub 18 ani poate conduce un autoturism: Legea a fost adoptată de către Senat Un tânăr de 17 ani care deține permis de conducere pentru categoriile B și BE poate opera un vehicul dacă este supravegheat de o persoană cu permis de aceeași categorie de cel puțin 10 ani, aceasta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea