Rămâi conectat

Politică Administrație

28 OCTOMBRIE: Ședință ordinară la Consiliul Local Aiud. Organizarea târgului de Crăciun, taxe, impozite locale și burse pentru anul viitor. Ordinea de zi

Publicat

în

primaria aiudConsilierii locali din Aiud se vor întruni, miercuri, 28 octombrie,  de la ora 10.00, în şedinţă ordinară pentru a dezbate şi a aproba (sau nu) 32 de proiecte de hotărâre ale administraţiei. Între acestea se regăsesc proiecte privind aprobarea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2016 în municipiul Aiud, aprobarea costului mediu lunar de întreţinere şi a contribuţiei părinţilor ce vor avea copii la Creşa Aiud anul viitor, calendarul târgurilor şi pieţelor pe anul 2016, dar și organizarea Târgului de Crăciun, aprobarea numărului și cuantumului de burse acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat.

Proiect al ordinii de zi:

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea transferului excedentului rezultat din execuțía bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2014 la capitolul 70.10 Locuințe. servicii și dezvoltare publică. Ca venit la bugetul local pe anul 2015.

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud la 30.09.2015.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local Aiud la 30.09.2015.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al Spitalului Municipal Aiud la 30.09.2015.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetelor la secțiunea de funcționare și secțiunea de dezvoltare la 30.09.2015 pentru Municipiul Aiud.

6. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local pe anul 2015.

7. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipal Aiud pe anul 2015.

8. Proiect de hotărârea privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud pe anul 2015.

9. Proiect de hotărârea privind rectificarea bugetului local al Municipiului Aiud pe anul 2015.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2016 în Municipiul Aiud.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de întreţinere şi a contribuţiei părinţilor/ reprezentanţilor legali ai copiilor care frecventează Creşa Aiud pentru anul 2016.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de acţiuni sau lucrări de interes local pe anul 2016, pentru repartizarea orelor de muncă, prestate lunar de către persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social, în conformitate cu prevederile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, actualizată

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Dispensarului şcolar din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială.

14. Proiect de hotărâre privind completarea art.2, lit. b) din HCL nr. 254/2005 prin care se stabilesc sancţiuni pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Aiud.

15. Proiect de hotărâre privind modificarea prin act adițional a denumirii activităților de salubrizare, prestate în cadrul contractului de delegare de gestiune nr. 10136 din 16.08.2010, conform noilor denumiri prevăzute de Art. 2, Alin. (3) din Legea nr. 10/2006 a Serviciilor de salubrizare, republicată.

16. Proiect de hotărâre privind înfiinţarea staţiei „Ovidiu Hulea” pe str. Avram Iancu, nr.3, destinată exclusiv elevilor care circulă pe ruta Măgina – Aiudul de Sus – Aiud.

17. Proiect de hotărâre privind modificarea graficelor de circulaţie pe ruta Aiud – Gîrbova de Jos – Aiud – Gîrbova de Jos – Gîrboviţa – Gîrbova de Sus, în cadrul Serviciului Public Transport Local, pe raza municipiului Aiud.

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea autorizaţiilor taxi atribuite transportatorilor autorizaţi SC Dani On SRL, SC Mario David Taxi SRL –D şi SC Mario Best Speed SRL –D.

19. Proiect de hotărâre privind vânzarea prim licitație publică a imobilului teren intravilan, înscris în CF nr. 84190 Aiud, nr. top. 2666/15/2, 2667/1/15/2, cu suprafața de 150 mp, situat în Aiud, str. Mircea Vulcănescu, nr. 3, cu destinația „grădină”.

20. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 3, alin. (2) al Hotărârii nr. 168 din 24 septembrie 2014, privind însuşirea raportului de evaluare şi aprobarea vânzării prin licitație publică a apartamentului nr. 2 din imobilul construcție situat administrativ în Aiud, str. Ștefan cel Mare, nr.17, înscris în CF nr. 84469 – C1 – U2 Aiud, cu suprafața utilă de 46,73 m2 .

21. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 120 din 24.06.2015 privind atribuirea în folosință gratuită a unor spații situate în Municipiul Aiud, str. Tribun Tudoran nr. 5, în favoarea Asociației Naționale a Surzilor din România, Filiala Aiud, în scopul desfășurării de activități social – culturale.

22. Proiect de hotărâre privind închirierea prin licitaţie publică a imobilului în suprafață de 83,52 mp, situat administrativ în Municipiul Aiud, str. Tribun Tudoran nr. 5, jud. Alba.

23. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 7 din Contractul de concesiune nr. 1412/08.06.2015 încheiat între Municipiul Aiud, în calitate de concesionar şi SC Agro Aqua SRL Aiud, în calitate de concedent.

24. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcţiilor publice din cadrul Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local subordonat Consiliului Local Aiud pentru anul 2016.

25. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului contractului de închiriere nr. 1710 din 1.07.2009 încheiat între SPAPL și SC Ritmic SRL Aiud.

26. Proiect de hotărâre privind schimbarea titularului contractului de concesiune nr. 2067/18.10.2006.

27. Proiect de hotărâre privind aprobarea Calendarului târgurilor şi pieţelor de pe raza Municipiului Aiud pentru anul 2016.

28. Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării şi desfăşurării Târgului de Crăciun, în perioada 2-24 decembrie 2015, în municipiul Aiud.

29. Proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării în Gyomaendrőd (Ungaria) a unei delegaţii din municipiul Aiud, în perioada 3–5 decembrie 2015, la „Cupa Bomboanelor de Pom”.

30. Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor pe anul 2015 pentru serviciile prestate, lucrările executate de întreţinere drumuri şi materialul floricol şi săditor furnizat de Serviciul Public de Interes Local Administraţia Patrimoniului Local Aiud.

31. Proiect de hotărâre privind aprobarea numărului de burse acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Aiud pe semestrul II al anului şcolar 2014 – 2015, cuantumul burselor pentru anul școlar 2015 – 2016 și numărul burselor sociale pe semestrul I al anului școlar 2015 – 2016.

32. Procedura prealabilă depusă de către SC Greendays Valorizacao Dos Residuos Protteccao Do Ambiente SA – Sucursala Aiud, cu sediul în Municipiul Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 7, jud. Alba împotriva HCL nr. 153 din 26.08.2015, de modificare a HCL nr. 145/17.07.2015.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare