Rămâi conectat

Curier Județean

27 – 31 ianuarie: Peste 600 de persoane defavorizate din Alba Iulia vor primi pachete cu produse de igienă și consiliere cu privire la igiena corporală și a locuințelor

Publicat

în

În perioada 27 – 31 ianuarie a.c., între orele 9.00-15.00, Direcția de Asistență Socială Alba Iulia va distribui, la sediul din Bulevardul Republicii nr. 26, pachetele cu produse de igienă acordate categoriilor defavorizate ale populației prin intermediul POAD.

Ca element nou, în cadrul acestei ediții a POAD se vor distribui cutii cu produse de igienă, respectiv periuțe și pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii și adulți, detergent pentru rufe. Față de ediția anterioară (2015/2016) numărul de beneficiari este redus atât din cauza restrângerii categoriilor de beneficiari (de la 7 la 2), cât și a reducerii numărului de beneficiari ai principalelor beneficii sociale (ASF și VMG). Concomitent cu această acțiune, asistenții medicali comunitari vor oferi servicii de consiliere cu privire la igiena corporală și a locuințelor.

Numărul de beneficiari în acest an este de 639 persoane încadrate în următoarele forme de asistență socială :

Electrica Furnizare Discount

• persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziția primarului, dreptul la un venit minim garantat, conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;

• familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația de susținere a familiei (titularii și membrii familiei acestora) și care se află în plată la momentul distribuirii pachetelor.

Persoanele/familiile care se găsesc pe ambele liste, vor beneficia o singură dată de pachetele cu produse de igienă.

Dacă există excedent de pachete, acestea vor fi distribuite persoanelor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoanele dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchete sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, ceea ce va fi anunțat ulterior.

La nivel european, România se înscrie în Strategia 2020 în domeniul luptei împotriva sărăciei și excluziunii, Guvernul având ca obiectiv reducerea numărului persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Programul Operațional de Ajutorare a Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD) contribuie la reducerea precarității alimentare și materiale grave în România, fiind vizată creșterea calității vieții prin intensificarea sprijinului de care beneficiază persoanele dezavantajate/marginalizate.

Publicitate

Curier Județean

ACCIDENT rutier GRAV pe DN1, la intrare în Aiud: Doi răniți după ce o mașină a intrat într-un cap de pod. Trafic BLOCAT

Publicat

în

ACCIDENT rutier GRAV pe DN1, la intrare în Aiud: Doi răniți după ce o mașină a intrat într-un cap de pod. Trafic BLOCAT

Un accident rutier a avut loc vineri, 21 ianuarie, în jurul orei 20.40, pe Drumul Național 1, la intrarea în municipiul Aiud.

Trafic blocat pe DN1, la intrarea în Aiud, pe sensul de mers Unirea – Aiud din cauza unui accident rutier.

Din primele date se pare ca un autoturism a intrat in coliziune cu un cap de pod si s-a răsturnat. Sunt trei victime, din care una posibil sa fie rănită grav.

Electrica Furnizare Discount
UPDATE IPJ Alba:

La data de 21 ianuarie 2022, în jurul orei 23.35, pe strada Transilvaniei (DN1), din iud, un tânăr, de 18 ani, din comuna Moldovenești, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, în direcția Turda – Aiud, a intrat în coliziune cu un cap de pod și s-a răsturnat.

În urma accidentului rutier, un tânăr de 19 ani, din comuna Moldovenești, județul Cluj și o tânără de 20 de ani, din comuna Rimetea, județul Alba, pasageri în autoturism, au suferit leziuni corporale și au fost transportați la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat din Săsciori, posesor al unui mandat de executare pentru trafic de migranți și spălare de bani, REȚINUT de polițiști. A ajuns după gratii

Publicat

în

Bărbat din Săsciori, posesor al unui mandat de executare pentru trafic de migranți și spălare de bani, REȚINUT de polițiști. A ajuns după gratii

La data de 21 ianuarie 2022, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au depistat și reținut un tânăr, de 27 de ani, din comuna Săsciori, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Curtea de Apel Alba Iulia.


Tânărul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de migranți și spălarea banilor.

Condamnatul a fost depus la Penitenciarul Aiud, în vederea executării pedepsei.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Pe 23 ianuarie creștinii îi prăznuiesc pe Sfântul Sfințit Mucenic Clement al Ancirei și Sfântul Mucenic Agatanghel

Publicat

în

Biserica Ortodoxă îi prăznuiește, în data de 23 ianuarie, pe Sfântul Sfințit Mucenic Clement al Ancirei și Sfântul Mucenic Agatanghel.

slujba la taraSfântul Clement s-a născut în jurul anului 280, în cetatea Ancira (Ankara de astăzi), aflată în ținutul Galatei (regiune a Asiei Mici situată între Capadocia, Pont și Bitinia). A intrat în viața monahală la 12 ani, iar la 20 de ani, pentru covârșitoarea lui înțelepciune, a fost hirotonit episcop al cetății sale natale.

În această calitate, Sfântul Clement a depus mari eforturi pentru aducerea la Hristos a celor ce slujeau zeilor romani. Printre cei convertiți s-a numărat și Sfântul Agatanghel, roman de neam, botezat de Sfântul Clement pe când se afla la Roma, într-o călătorie misionară.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Când pică Paștele ortodox și cel catolic în următorii ani 

În vremea persecuțiilor împotriva creștinilor au fost amândoi prinși și întemnițați. După multe chinuri la care au fost supuși, au fost omorâți. Sfântului Clement i-a fost tăiat capul chiar atunci când se afla în genunchi înainte Sfintei Mese, în timpul Sfintei Liturghii (sursa: vol. „Viețile Sfinților”).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare